Vindt jouw kosmische match met de astrologische dating gids van Tinder

Tinder-1

Pak jij je horoscoop erbij bij het minste of geringste ongemak? Ben jij die vriend of vriendin die toch wel als ‘zweverig’ wordt beschouwd? Dan moet ook dit jaar de Mercurius retrograde je weer stress bezorgen. Als deze wispelturige planeet voor drie weken achteruit beweegt (dat gebeurt niet echt, maar lijkt zo als je vanaf de aarde naar Mercurius kijkt) kan elke single aardbewoner – van ambitieuze Ram tot  aan emotionele Vis – onrust ervaren bij het vinden van een match in de liefde.  Ook op Tinder kunnen we letterlijk spreken van kosmische verschuivingen.

De term ‘Zodiac’ – ook wel dierenriem – is wereldwijd een hot topic op de app. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar gebruiken bijna 75% meer Tinder-leden de term ‘Zodiac’ in hun profiel. De laatste keer dat Mercurius in een retrograde was in het najaar van 2021, steeg het aantal vermeldingen van ‘Mercurius’ op Tinder zelfs met bijna 20 procent.

Tinders’s Astroligische Dating Gids

Gezien de Mercurius retrograde, is het de hoogste tijd voor Tinder om astroliefhebbers tegemoet te komen in hun zoektocht naar de liefde. Tinder legt daarom, in samenwerking met spirituele coaches uit, wat de invloed van de Mercurius retrograde is op jouw liefdesleven. En ja, natuurlijk delen we ook datingtips. Zo vindt zelfs de meest koppige Stier met Tinder Explore de perfecte match. Ben jij ook benieuwd naar jouw kosmische match op Tinder? Lees hieronder jouw vibe, tips én perfecte match op basis van je eigen sterrenbeeld. Let’s get to it!

Ram (21 maart – 19 april)

Rammen zijn zelfbewuste en impulsieve persoonlijkheden. Ze zoeken meestal naar de regenbogen, zelfs wanneer alles grijs lijkt. Deze Mercurius retrograde speelt in op jouw opdringerige gedachten en opent jouw geest en hart voor alles. Vermijd tijdens deze periode ruzie met jouw favo personen, of het nu familie, vrienden of iemand in je buurt is. Laat je angsten los en sta open voor wat het universum voor je in petto heeft.

De perfecte match: De Schorpioen is de ALLERBESTE zielsverwant voor de Ram. Ze worden beiden geregeerd door de Rode Koningin (of in dit geval, de heersende planeet Mars) en delen dezelfde passie, energie en intimiteit als ze samenkomen.

Dating Tip: Stel je kosmische energieën op de proef door met iemand in real life (IRL) uit te gaan. Ga naar ‘Date-avond’ op Tinder Explore en de planeten zullen je vanaf daar leiden!

Stier (20 april – 20 mei)

Stieren zijn eigenwijs en koppig, maar ook betrouwbaar en sociaal. Op het gebied van daten weten Stieren precies wat ze willen, maar dat maakt ze ook ontzettend kieskeurig. Mercurius retrograde is daarom de tijd om het stierachtige gedrag (letterlijk) te verwerpen, en spontaniteit te tonen. Ga helemaal voor dat afspraakje waar je over twijfelde, of pak het gesprek weer op met diegene waar je in eerste instantie over twijfelde. Door nu te voorzichtig te zijn, gooi je misschien wel een perfecte kans weg!

De perfecte match: Weegschaal is de beste match voor een Stier. Stieren hebben niet alleen een intense en gepassioneerde band met Weegschalen, maar weten ook hoe ze een Weegschaal kunnen troosten en stabiliteit kunnen bieden in een langdurige relatie.

Dating Tip: Vertrouw op je instinct en ga naar ‘Vrij vanavond?’ op Tinder Explore. Vind hier een mystieke match die net als jij in is voor wat spontaniteit!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen, levendig en extravert, zijn degenen die van elke bijeenkomst een feestje maken. Bij het vurige, spraakzame en gevatte karakter van de Tweeling past een tegenovergesteld karakter. Juist door het contrast, spatten de vonken ervan af. Je weet wel, opposites attract. De Mercurius retrograde kan je emotioneel teruggetrokken laten voelen, waardoor je je een beetje opgehouden of verdwaald voelt. Kies je date dus verstandig!

De perfecte match: Weegschaal en Tweelingen (self-love) zijn de perfecte match voor elkaar. Doordat beide sterrenbeelden Luchttekens zijn, zorgt deze combinatie voor sterke mentale compatibiliteit, waardoor je elkaars ‘vibe’ goed begrijpt. Weegschalen kunnen zorgen voor de relaxte sfeer en ontspanning die Tweelingen nodig hebben, terwijl een mede-Tweeling weer op het gebied van levendige energie een goede match kan zijn. 

Dating Tip: Charmeer jouw match met jouw beste moves bij ‘Zoeken naar liefde’ op Tinder Explore.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Verzorgend, gevoelig en meelevend; Kreeften hebben een goed gevoel voor humor en zijn meestal liefdevol en ‘easy going’. Deze periode van Mercurius retrograde kan jouw twinkeling wat minder laten twinkelen en leiden tot een lui of minder gemotiveerd gevoel. Het is een goed moment voor wat self-care. Wees lief voor jezelf in de zoektocht naar jouw juiste match, want elke afwijzing in deze tijd kan een grotere impact hebben op jouw liefdevolle aard. Geef jezelf bloot, maar kies iemand die vriendelijk en betrouwbaar lijkt.

De perfecte match: Misschien vind je de soulmate die je zoekt in Vissen! Ze zijn emotioneel, liefdevol, en intens. Net als Kreeften hebben ze ook een dikke huid die hen beschermt tegen tegenslagen van buitenaf.

Dating Tip: Zoek een date door naar ‘Selfcare’ te gaan op Tinder Explore, en verwen jezelf met een ontspannende activiteit.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Ze kunnen net zo intimiderend overkomen als hun sterrenbeeld. Maar Leeuwen zijn loyaal, romantisch, gepassioneerd en onbevreesd, en hebben de neiging hun eigen behoeftes voor die van anderen te zetten. Leeuwen geven echte ‘main character energy en trekken liefde aan. Dat is de reden waarom je tijdens deze Mercurius retrograde iemand anders de touwtjes in handen moet geven. Wees flexibel en open voor suggesties van je date. Laat hen misschien deze keer het restaurant kiezen bijvoorbeeld. Het kan dat je emoties de overhand hebben, dus neem wat quality time om jezelf op te laden voordat je weer gaat daten.

De Perfecte Match: Ram is je perfecte match. De overeenkomende ‘main character’ energie en Vuurtekens maken hen DE ultieme match. 

Dating Tip: Schrijf ‘Ik ben een Leeuw, maar ik laat jou de leiding nemen’ in je bio op Tinder, en ga naar ‘Ondernemers’ om iemand naast jouw zijde te vinden.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden zijn meestal praktische en snelle denkers en geven als een van de besten gratis – soms ongevraagd – adviezen. Helaas vergeet je snel je eigen advies op te volgen, vooral als het om emotionele zaken gaat. Je kunt ook erg kieskeurig zijn als het gaat om daten, waardoor je lang single bent. Om Mercurius retrograde te overleven moet je flexibel zijn en snel die krankzinnige checklist weggooien in je zoektocht naar de ware. Verbreed je horizon en geef matches een kans – je kan wel eens aangenaam verrast worden.

De perfecte match: Kreeft is de beste partner voor een Maagd. Een perfect voorbeeld van opposites attract. Hun verschillen vullen elkaar aan met onvoorwaardelijke liefde en begrip.

Dating Tip: Laat de angst om de ‘Ryan Reynolds’ voor jouw ‘Blake Lively’ niet te vinden je niet tegenhouden – spice up je dateleven, stap uit je comfortzone, ga reizen en zoek het avontuur op! Ga naar ‘Reislust’ bij Explore en wie weet, misschien vind je wel een vakantieliefde.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschalen zijn vriendelijke, emotionele, romantische en gepassioneerde individuen die geneigd zijn hun hart op de tong te hebben. Je bent in balans, maar alleen als je dat wilt zijn. Tijdens deze astrologische achtbaan moet je je hart extra goed bewaken en niet doorslaan in het plannen van een bruiloft en het bedenken van babynamen als je crush alleen ‘Hi’ zegt. Probeer conflicten in je relaties te vermijden in deze periode. 

De Perfecte Match: Een weegschaal heeft hoge standaarden en wil iemand die ze overal mee naartoe kunnen nemen. Een perfecte match zou dus een Leeuw of een Waterman zijn. 

Date Tip: Vlieg niet door mensen hun profiel heen; neem de tijd iemand te leren kennen door te kijken bij ‘Op zoek naar vrienden’ en begin een gesprek, het kan een van de beste keuzes die je maakt zijn.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Ah, de mysterieuzen en super geheimzinnigen onder ons. Schorpioenen zijn creatief, gedurfd en vastberaden personen die zoeken naar iemand die hun energie en vibe kan matchen. Tijdens deze Mercurius retrograde, nemen je emoties de overhand, in plaats van je gezonde verstand. Dus pas op als je beslissingen neemt vanuit je hart. Als je merkt dat je een ex aan het verheerlijken bent en overduidelijk alle red flags negeert, zoek afleiding en laat het stoppen! Reflecteren op het verleden is geweldig, maar gebruik dat inzicht om je volgende relatie met meer openheid en duidelijkheid aan te gaan. 

De Perfecte Match: Maagden kunnen Schorpioenen goed begrijpen. Samen creëren zij een praktische en gepassioneerde band. Nog zo’n match die ons power couple vibes geeft!

Date Tip: Schorpioenen houden ook van avontuur, dus zoek iemand die je hart op meerdere manieren sneller laat kloppen! Ga dan naar ‘Sensatiezoekers’ in Explore en vind daar je bungeejumppartner!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters zijn onafhankelijke denkers en risiconemers die erg bewust zijn als het gaat om emotionele intelligentie, wat hen helpt bij het maken van een directe connectie. Mercurius retrograde kan je verward laten voelen, maar dat komt alleen door jou CEO-persoonlijkheid. Wanneer je op Tinder gaat, onthoudt dan dat het niet alleen om jou gaat. Je zal je partner halverwege moeten ontmoeten zodat jullie beiden het gevoel hebben dat er aan jullie behoefte wordt voldaan. Het is belangrijk om de voorkeuren van je date te waarderen. Als je merkt dat je te emotioneel wordt, kan het tijd zijn voor een self-care pauze. 

De Perfecte Match: Ram & Leeuw. Een boogschutter heeft iemand nodig die liefhebbend en open-minded is, maar ook iemand die hen de ruimte geeft. 

Date Tip: Als je een bewuste Boogschutter bent op zoek naar een match die gelooft in dezelfde dingen als jij, dan ga jij bij ‘Activisten’ in Explore jouw gedurfde en eigenzinnige partner vinden.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokken zijn ambitieus, doelgericht en gaan graag op een georganiseerde manier te werk. Zij moedigen hun partners aan, maar tijdens Mercurius retrograde kan er wat miscommunicatie en uitstel zijn, vooral op gebied van daten. Verlies de hoop niet wanneer dingen niet gaan zoals jij wilt tijdens een date of wanneer je wordt geghost. Gebruik deze tijd om na te denken over jouw perfecte partner en je intenties het universum in te sturen. Hoe duidelijker jij bent over je doelen, hoe sneller deze worden vervuld. 

De Perfecte Match: Stier is de beste soulmate voor Steenbok. Ze zijn loyaal en betrouwbaar, precies wat een Stier nodig heeft. 

Date Tip: Voeg je ‘Anthem’ toe aan je profiel en zoek naar je muzikale evenknie in Music Mode!

Waterman (20 januari – 18 februari)

Zelfstandig en onafhankelijk; Watermannen zijn kalm, gevoelig en mega duidelijk over wat ze willen. Mercurius retrograde kan wat kleine argumenten en misverstanden naar boven brengen met degenen die het dichtst bij je staan. Ook kan er wat ex-drama uit je verleden terugkomen, maar pas op! Neem niet de #Benifer route! Gebruik deze tijd om emotionele losse eindjes aan elkaar te knopen en voor eens en altijd afstand te nemen van giftige exen. Met je nieuwe match kan je echt jezelf zijn en hoef je niet altijd je hart op de tong te hebben.

De Perfecte Match: Tweelingen! Waterman en Tweelingen snakken beiden naar kennis en vullen elkaars energieën goed aan.

Date Tip: Vind een match die je de beste tips geeft voor de meest binge-worthy series en YouTube-kanalen door naar ‘Bingewatchers’ te gaan.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen worden door sommige mensen vaak “oude zielen” genoemd. Ze zijn emotioneel gevoelig, easy-going en kunnen zich aanpassen aan elke situatie. Mercurius retrograde zal je absoluut dwingen om de emotionele issues onder ogen te komen die je tot nu toe steeds hebt vermeden. Voordat je een nieuw partnerschap aangaat, neem de tijd te genezen van alle eventuele emotionele wonden en angsten uit je voorgaande relaties. Je weet maar nooit, de match die jij zoekt kan maar een profiel van je verwijderd zijn!

De Perfecte Match: Waterman. Vissen en Waterman hechten allebei veel waarde aan de liefde. Ze geloven in een langdurige relatie en werken hard om deze te behouden.

Date Tip: Wees er altijd zeker van dat je naar the real thing kijkt door de voorkeur te geven aan ‘Foto Geverifieerde’ profielen. Geverifieerde profielen die een blauw vinkje hebben, zijn de green flag waar je op moet letten.

Tinder-2
Credits: Min An