Awakenings-directeur Rocco Veenboer treedt terug

Rocco Veenboer-1

Dertig jaar nadat hij de eerste legale “houseparty” van Amsterdam organiseerde, treedt Rocco Veenboer terug als directeur van ‘zijn’ Awakenings. “Ik ben nu 55 jaar en het is tijd om qua taken en verantwoordelijkheden het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie”, aldus Rocco.

Tijdens Pasen 1997 werd de naam Awakenings geïntroduceerd voor een party met alleen maar techno in de Gashouder te Amsterdam. Na Amsterdam hebben ook monumentale panden zoals het Klokgebouw in Eindhoven en de Graansilo in Rotterdam in het teken van Awakenings gestaan. Het meest bekend is Awakenings echter van haar grootschalige weekend-festivals in Spaarnwoude en Hilvarenbeek, waar vele tienduizenden mensen per dag op afkomen.

Techo revolutie

In de afgelopen decennia is Awakenings uitgegroeid tot het grootste event-merk van Nederland met maar liefst 300.000 bezoekers per jaar: “We organiseerden in 1997 drie feesten, die gezamenlijk zo’n 10.000 bezoekers wisten te trekken. We pakten destijds als één van de eersten ook groots uit op audiovisueel gebied. Nu terugkijkend hebben we ruim 3,5 miljoen mensen bij Awakenings mogen ontvangen. Het zijn fantastische decennia geweest. Ik ben dankbaar dat ik in 1988 in Amsterdam woonde en vervolgens deel mocht uitmaken van de muzikale house en techno revolutie.”

Rocco Veenboer verdwijnt niet helemaal van het feest-toneel. Hij blijft tot 2027 werkzaam als adviseur bij het techno-imperium.

Rocco Veenboer-2
Credits: Spark