Awakenings live-streams trekken 10 miljoen kijkers wereldwijd

Awakenings live-streams
In een surrealistische tijd als deze lanceerde ‘s werelds grootste techno organisatie Awakenings een livestream, waarmee Awakenings Festival én Awakenings in de iconische Gashouder kon worden herbeleefd. In totaal keken er 10 miljoen (!) mensen uit 70 verschillende landen naar de Awakenings live-streams. Fans konden vanuit hun eigen woonkamer twee weekenden op rij genieten van de dikste technosets van 21 verschillende artiesten. Dit heeft niet alleen gezorgd voor meer dan 30 uur aan techno, maar ook voor verbintenis met mensen over de hele wereld.

Awakenings live-streams

De Awakenings live-streams werden in het leven geroepen omdat de jaarlijkse paasedities van Awakenings niet konden plaatsvinden door de uitbraak van het coronavirus.

“We wilden niet alleen onze fans van over de hele wereld met elkaar verbinden, maar ze ook het bericht geven om vol te houden, thuis te blijven en ondanks deze tijd te genieten. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we hier doorheen komen.”

Awakenings Festival

Tijdens het weekend van 4 en 5 april konden de fans wereldwijd het grootste technofestival vanuit hun woonkamer herbeleven. Awakenings bracht de complete festivalervaring van vorig jaar bij mensen thuis op hun beeldscherm. Met sets van Adam Beyer, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Joris Voorn, Jospeh Capriati, Maceo Plex en deelde nooit eerder vertoonde video’s en foto’s van de het festival op social media. Op deze manier hebben zij de fans het gevoel gegeven alsof ze rondliepen op het festival in Spaarnwoude.

Awakenings Gashouder

Afgelopen weekend tijdens pasen, 11 en 12 april stond de Gashouder centraal op de social mediakanalen van Awakenings. Vanwege de regelgeving konden de jaarlijkse paasevenementen in de Gashouder niet plaatsvinden, daarom kwam Awakenings op het idee om de ervaring bij mensen thuis te brengen. Twee nachten lan konden fans op ieder gewenst moment inschakelen en luisteen naar de sets van niemand minder dan Carl Cox, ANNA, Dax J en vele anderen.

De volgende livestream van Awakenings staat gepland in het weekend van 2 en 3 mei. Hierover zal binnenkort meer bekend worden gemaakt op de website van Awakenings.

Awakenings live-streams
Credits: Photo Company