Beginners handboek: bondage voor dummies

See
// 3 april 2021
bondage

Je hebt er vast wel eens van gehoord, het vast wel eens gezien óf misschien al wel ooit gedaan: bondage. In een film als Fifty Shades of Grey laten ze het maar al te graag zien en misschien ben je wel eens nieuwsgierig geweest naar deze bijzondere vorm van hitsigheid. Geen paniek, wij leggen het stap voor stap aan je uit, zodat ook jij kunt ontdekken of bondage misschien wat voor jou is.

Wat is bondage?

Als je op internet opzoekt wat de betekenis van bondage is zul je het volgende vinden:

Bondage – “Term die wordt gebruikt voor seksuele praktijken waarbij een van de partners vastgebonden of op vergelijkbare wijze in zijn of haar bewegingsvrijheid beperkt wordt.”

Juist. Dat dus. De beelddenkers onder ons zullen nu vast wel een idee hebben wat het inhoudt. Dat betekent echter nog niet dat je weet hoe het allemaal moet. Vaak gaat bondage ook gepaard met een rollenspel en fantasie. Soms neemt de één een onderdanige rol aan en de ander een dominante. Het is echt maar net waar jouw sappen van gaan vloeien. Je kunt zelf kiezen wat je leuk vindt. Bij sommige mensen komen er zelfs zweepjes aan te pas. Maar goed, nu door naar het enige echte handboek voor de dummies onder ons, waarin we wat tips bespreken voor wanneer je deze vorm van seks gaat ontdekken.

bondage

Handboek voor dummies

  1. Reserveer eerst even wat tijd voor een vergadering – Vaak is het bij bondage zo dat er een rollenspel aan verbonden zit. Daarbij is er sprake van één dominante rol en één onderdanige rol. Het is op z’n minst gezegd zeer verstandig om dit van tevoren even te bespreken. Misschien willen jullie allebei wel de dominante zijn en hebben jullie straks een probleem in bed. Of andersom. Ook is het slim om even af te spreken wat een ‘go’ en wat een ‘no go’ is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat één van de twee boos het bed uitstapt en de ander daar vastgebonden laat liggen. Niet heel tof.
  1. Bedenk een ‘stop’-woord – Deze klinkt heel vanzelfsprekend, maar is dan ook heel belangrijk. Aangezien jullie allebei nieuw zijn in bondage, is het belangrijk dat er een stopwoord wordt afgesproken dat ervoor zorgt dat jullie allebei weten dat er even gestopt moet worden. Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand zich er toch niet heel chill bij voelt of dat natuurlijk de knoop te strak zit en het pijn doet. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.
  1. Begin rustig aan – Voordat je de moeilijke knopen, de zweepjes en de handboeien uit de kast haalt, kun je ook beginnen met een blinddoek. Ga niet te hard van stapel en begin rustig aan. Zo kun je samen rustig ontdekken wat jullie fijn vinden en wat niet.
  1. Probeer je orgasmes te controleren – Probeer te leren hoe je je orgasmes kunt controleren en uit kunt stellen. Er zijn genoeg manieren te vinden waarmee je dit kunt doen. Het zou natuurlijk jammer zijn dat de één er lekker inzit en de ander na 10 minuten alweer is gekomen. Toch een beetje een mood-kill.
  1. Blijf communiceren samen – Zorg ervoor dat je blijft communiceren. Het is niet gewoon even wippen. Er zitten ontzettend veel psychische aspecten aan bondage. Ook wil je ervoor zorgen dat je het allebei lekker vindt. Zorg er daarom voor dat je van tevoren duidelijke afspraken maakt en dat er de ruimte is voor communicatie. En natuurlijk het belangrijkste; veel plezier!

Credits: Kamaji Ogino