Behind the drug: Crystal Meth

Taste
// 16 juni 2019
Crystal Meth-1

Crystal Meth kennen we natuurlijk uit de hitserie Breaking Bad, maar met drie recentelijk opgerolde crystal methlabs in de lage landen komt de drug wel erg dichtbij. Met de intrede van crystal meth op de Nederlandse drugsmarkt is het momenteel het krachtigste stimulerende middel dat er verkrijgbaar is.

Crystal meth: wat is het?

Crystal meth, ook wel tina, methamfetaimne, methylamfetamine, ICE of crystal genoemd, geeft een enorme dopamine-boost in de hersenen waardoor je intense euforie ervaart. Daarnaast krijg je veel energie en voel je jezelf enorm zelfverzekerd. Gebruikers noemen dit effect ‘overweldigend’ en ‘ongekend’.

De drug is een heldere, witte, gekristalliseerde drug. Het kan gerookt, gesnoven of geïnjecteerd worden (ook wel slammen genoemd) en wordt vooral in kristalvorm op de markt gebracht. Crystal is verslavend AF en door de heftige werking is het heel makkelijk om al snel niet meer zonder te kunnen.

Crystal Meth-2

De trip

De effecten van kunnen verschillen per persoon en ook de omgeving kan invloed hebben op de effecten die een persoon ervaart. De drug is, net als speed, een amfetamine met een sterk stimulerende werking. De effecten zijn echter vele malen sterker en werken ook veel langer door. Tijdsbesef val weg en de behoefte om eten of te slapen wordt onderdrukt. Daarnaast verdwijnt pijn en voel je jezelf de koning(in) te rijk en denk je dat je alles aankan.

Net als bij veel drugs volgt na gebruik een come down. Wanneer je crystal meth hebt gebruikt kamp je dagenlang met uitputting, slaapproblemen, depressie, angst, intense stemmingswisselingen en een verlaagd libido. Dit kan zelfs langer dan een week aanhouden.

Risico’s

Klinkt niet al te chill, toch? Lange tijd regelmatig crystal meth gebruiken heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid. Denk aan schade aan je gebit door het kaakklemmen en knarsetanden, een voortdurend verhoogde bloeddruk en hartslag dat weer kan leiden tot hartaanvallen beroertes of erger. Bij een overdosis is het vaak einde verhaal en ben je hartstikke dood.

Daarbij heb je ook kans op leer-, nier-, longbeschadigingen en lokt het psychoses uit als je daar gevoelig voor bent. Niet al te best voor je lichaam dus.

Do’s and Dont’s

Gewoon don’t en dat zeg ik niet snel. Crystal meth is puur vergif en is reteverslavend. Eén keer gebruiken kan er al voor zorgen dat je lichaam niet meer zonder kan. Wees zuinig op jezelf en vermijdt deze troep. Verslaafd aan crystal meth? Zoek hulpSigning out!

 

 

Source :