Behind the drug: ‘Miauw miauw’

Miauw miauw

Miauw miauw kwam in 2009 op de markt in Engeland, waar het werd verkocht als badzout of voedingsmiddel voor planten. Dit was eigenlijk gewoon een truc om de wet te ontduiken. Snel daarna dook de drug ook in Nederland op omdat MDMA moeilijk te verkrijgen was en het een van de stoffen was die als vervanging in XTC werd gestopt.

Miauw miauw: wat is het?

Miauw miauw, bubble, mefedron, drone of 4-MMC is en amfetamine-achtige stof dat je als kristal, poeder of in een capsule koopt. In mei 2012 is de drug opgenomen in de Opiumwet en op lijst 1 geplaatst en valt dus officieel onder harddrugs. Daarmee is het bezitten, productie én verkoop strafbaar.

De trip

Deze drug werk stimulerend en licht bewustzijnveranderend. De gebruikers voelen zich euforisch, energiek, tintelend, waarderen muziek beter, zijn open en praten de oren van je kop. Het effect wordt beschreven als een combinatie tussen MDMA en cocaïne. Het heeft ook lichamelijke effecten zoals stijging van bloeddruk, verhoogde lichaamstemperatuur, zweten, drogend, grote pupillen, moeilijk plassen, stijve kaken en wazig zicht.

Na inname begint de drug na 15 tot 45 minuten te werken en de trip duurt ongeveer 1,5 tot 3 uur. Bij snuiven werkt het echte al na enkele minuten en is de werkingsduur 45 tot 90 minuten. Nadat het middel is uitgewerkt hebben mensen een paar uur lang moeite om in slaap te komen.

Risico’s

4-MMC is zelden onderzocht en dat betekent dat er maar heel weinig of niets bekend is over de gevolgen op lange termijn, de gevolgen van veelvuldig gebruik, de verslavingskans, welke dosis nodig is voor optimaal effect of welke dosis gevaar oplevert.

Meldingen van gebruikers lopen uiteen van hartkloppingen tot paarse verkleuringen van ledematen. Een ding is zeker: je neus brandt als een hellevuur op een warme zomerdag.

miauw miauw-1
Credits: Diana Satellite
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *