Held bouwt Berghain in Minecraft tot in detail na

Berghain in Minecraft

Vóór de coronacrisis stonden er elk weekend lange rijen clubgangers bij de Berghain, waarvan het overgrote deel de toegang werd geweigerd tot de prestigieuze Berlijnse nachtclub. Het deurbeleid is op zijn zachts gezegd streng en dat betekent dat veel van ons nooit de beruchte binnenkant van het mekka voor technoliefhebbers en hedonistische vrijbuiters kunnen aanschouwen.

Er circuleren schimmige foto’s en verhalen over de Berghain op het internet, maar met behulp van Reddit-gebruiker u/throwawayforlewdstuff kunnen we eindelijk een glimp opvangen van de technotempel. Deze held heeft namelijk de Berghain in Minecraft nagemaakt. Opmerkelijk is dat hij dit helemaal uit zijn geheugen heeft gedaan, omdat er binnen geen foto’s gemaakt mogen worden.

Berghain in Minecraft

De tour neemt je mee door de krochten, diep in het hart van de Berghain, zonder de angst om  afgewezen te worden door de getatoeëerde uitsmijter Sven Marquardt. Van de entree, tot de donkere kamers in de kelder, tot de dansvloeren op hoger gelegen verdiepingen, deze recreatie toont de de architectonische lay-out van de Berghain in blokvorm. Wat er eigenlijk best wel tof uitziet.

“I know there are a lot of people who can’t really travel to Berlin, so giving this little sneak peak inside to those people was kinda my intent!”, aldus de creatieveling.