Zo zou de Berghain er van binnen uitzien

Berghain is een mythisch instituut in de Berlijnse techno scene en ver daarbuiten. Maar niet iedereen weet dat de Berghain een re├»ncarnatie is van een eerdere nachtclub. Het roemruchtige verhaal begint eind jaren ’90 toen club promoters Michael Teufele en Norbert Thormann aangeboden kregen om met hun gay club Snax te verhuizen naar een groter en permanent onderkomen op een industrieterrein in de wijk Friedrichshain. De twee zagen al snel dat het gebouw veel potentie had om hun clubactviteiten uit te breiden en noemde de nieuwe club Ostgut. De avonden stonden vanaf toen in het teken van snoeiharde techno en adult entertainment voor een uiteenlopend publiek.

In 2003 ging Ostgut kaputt en moesten de deuren worden gesloten omdat de gemeente een andere bestemming had gevonden voor het terrein waar het pand gevestigd zat. Het duurde twee jaar voordat Michael en Norbert een nieuwe locatie hadden gevonden waar Ostgut een waardig vervolg zou kunnen krijgen. Niet ver van de oude locatie stond een leegstaande elektriciteitscentrale mos te verzamelen en had alles waar het duo naar op zoek was, and then some.

Floorplan Berghain

Door de jaren heen is de Berghain een broedplek van geruchtmakende verhalen (en geslachtsziektes met moeilijk namen). Zo beweren onbevestigde bronnen dat de wc’s in de Berghain direct in verbinding staan met de douches in de Lab.oratory, een ruimte in de kelder van het pand. Persoonlijk zou ik Lab.oratory vermijden, maar whatever floats your boat, Patricia Paay vond het geloof ik ook best chill. Veel bewijs van dit soort taferelen zijn er niet omdat er geen beeldmateriaal mag worden gemaakt vanwege de privacy van de bezoekers.

Toch hebben we op het wereldwijde web een floorplan gevonden van hoe de Berghain van binnen er uit zou zien, inclusief darkrooms. Creepy AF!

Berghain van binnen
Berghain van binnen
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *