Berlijnse clubs en politici willen nachtleven duurzamer maken

duurzaam nachtleven

Clubs in Berlijn en politici hebben de handen ineen geslagen om het nachtleven in de stad duurzamer te maken, met als streven om in 2050 koolstofneutraal te zijn. Er is een beleid opgesteld om clubs in Berlijn milieuvriendelijker te maken. Het wordt gefinancierd door de Senaat en is vorm gegeven door Friends Of The Earth Germany, een onafhankelijke organisatie met bijna 500.000 vrijwilligers, en de vereniging clubliebe e.V.

Milieuvriendelijker

Het project biedt clubs deskundige raadplegingen over duurzame industriële praktijken, zoals het gebruiken van LED-verlichting, overschakeling naar groene stroom en het verminderen van waterverbruik. Op dit moment kan een Berlijnse club in een weekend dezelfde hoeveelheid elektriciteit verbruiken als één huishouden in een jaar.

Andere ideeën voor clubduurzaamheid zijn radicaler. De Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde heeft een dansvloer voorgesteld met speciale tegels op de dansvloer, die de energie van dansende mensen omzet in elektriciteit – een technologie die al in gebruik is in Rotterdam. Naarmate Berlijnse clubs en festivals groener worden, hoopt de stad dat de omliggende gemeenschap geïnspireerd zal worden soortgelijke acties te ondernemen en zich in te zetten voor een groenere toekomst.

duurzamer
Credits: Tomas Hustoles
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *