Dit zijn de best betaalde DJ’s ter wereld

Best betaalde DJ's

Zoals ieder jaar komt het Amerikaanse blad Forbes met een lijst van de best betaalde DJ’s van de wereld. En hoewel het waarschijnlijk weinig invloed zal hebben op de EDM-fans, is het wel een interessante graadmeter waar dancemuziek nu staat en hoe het wordt geconsumeerd.

Top 10

Calvin Harris staat, met ruim $48 miljoen verdiende pegels, voor het zesde opeenvolgende jaar bovenaan het lijstje met best betaalde DJ’s ter wereld. Dit heeft hij grotendeels te danken aan de residencies in Las Vegas. The Chainsmokers volgt op de voet met $45,5 miljoen en op plek drie vinden we good old Tiësto ($33 miljoen). En hoewel hij ondertussen misschien een oude bok is, is het wel een bok die lachend naar de bank huppelt.

Opvallend is dat Skrillex, die vorig jaar nog op nummer vier stond met $30 miljoen, volledig van het lijstje is gepleurd. Marshmello springt van plek 8 in 2017 naar plek 5, ondanks dat hij dit jaar maar $2 miljoen meer verdiende. Volgens Forbes is dit een trend in de dancemuziek, omdat er dit jaar in de top tien ruim 38 miljoen minder is verdiend dan vorig jaar. Dit zou deels liggen aan de rijping, en zoals sommige het noemen, verzadiging van de live elektronische muziek-markt.

Aan plek tien is te zien dat de beste DJ’s niet per se het meeste verdienen. Martin Garrix, de tot beste verkozen DJ sluit het lijstje af, maar mag natuurlijk allerminst klagen met $13 miljoen. Op die leeftijd waren er jaren bij dat ik ze niet verdiende…

Check het volledige lijstje hieronder:

1. Calvin Harris – $48 miljoen
2. The Chainsmokers – $45.5 miljoen
3. Tiësto – $33 miljoen
4. Steve Aoki – $28 miljoen
5. Marshmello – $23 miljoen
6. Zedd – $22 miljoen
7. Diplo – $20 miljoen
8. David Guetta – $15 miljoen
9. Kaskade – $13.5 miljoen
10. Martin Garrix – $13 miljoen

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *