Dit is het beste moment van de dag om te poepen

poepen

Ja, op Mellowed bespreken we ook dingen die je normaal niet aan de grote klok hangt. Zoals poepen, het doen van een grote boodschap. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen voorkeur voor een moment op de dag waarop je eens even lekker gaat zitten stinken op de wc. De één in de ochtend, de andere in de avond, de één thuis en de ander doet het liefst onder werktijd. Vooral een straffe bak koffie schijnt te helpen om de boodschap sneller naar buiten de brengen. Maar wat blijkt nu? Er is een tijdstip waarop je het best uitgebreid naar het toilet kunt gaan.

De beste tijd van de dag om te poepen

Natuurlijk is het zo dat iedereen er andere toiletroutines op nahoudt. Om je gerust te stellen: alles tussen de drie keer per dag en één keer per week poepen is normaal. Toch is er één heilig tijdstip als het gaat om boodschap nummer twee. Volgens artsen kun je namelijk in de ochtend het best een bezoekje aan het toilet brengen om te poepen.

Specifieker nog, artsen raden je aan naar het toilet te gaan binnen het eerste half uur dat je wakker bent. Waarom? Nou, hier komt een vluggertje biologie: je dunne darm en karteldarm verwerken het voedsel van de dag ervoor terwijl jij slaapt. Als je wakker wordt, zien je darmen dit als hét uitgelezen moment om alle ‘afval’ van de dag ervoor te dumpen. Letterlijk.

poepen-2
Credits: Jasmin Sessler