Feit of fabel: beter slapen door te blowen?

blowen

Sommige mensen zweren bij een blowtje voor het slapen gaan, anderen not so much. Maar is het nou zo dat je echt beter slaapt na het roken van een joint? En heeft het überhaupt effect op je nachtrust en wat zijn de eventuele negatieve gevolgen? Wij zochten het uit!

Feit of fabel?

Onderzoekers aan de University of Michigan deden een onderzoek naar de effecten van wiet op nachtrust. Zij lieten 98 blowers een sportarmband dragen en moesten een slaapdagboek bijhouden én natuurlijk een wietje roken, net zoals ze dat normaal ook deden. Het goede nieuws was dat ze snel in slaap vielen een stuk dieper sliepen, maar het opstaan ging minder makkelijk. Cannabis zorgt er namelijk voor dat je niet in REM-slaap terecht komt en dus niet uitgerust wakker wordt.

Uit het onderzoek bleek ook dat de hoeveelheid wiet die werd gerookt een belangrijke factor is als het gaat om de effecten op nachtrust. Bij mensen die dagelijks gebruiken klaagt maar liefst 39% over klinische slapeloosheid

Ook heeft cannabis veel invloed op je mentale gesteldheid en vaak ontstaat het grootste probleem wanneer je wilt stoppen. Dan blijkt slapen zonder cannabis voor de meeste mensen ineens enorm moeilijk.

Uit het onderzoek bleek ook dat de hoeveelheid wiet die werd gerookt een belangrijke factor is als het gaat om de effecten op nachtrust. Bij mensen die dagelijks gebruiken klaagt maar liefst 39% over klinische slapeloosheid. Hoewel de meningen in de wetenschap zijn verdeeld over de samenhang van cannabis en slaapproblemen, is het toch verstandig om eerst een huisarts te raadplegen bij deze klachten. Blowen kan leuk zijn, maar niet als je er afhankelijk van raakt.

blowen-1
Credits: Wesley Gibbs

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *