World’s first: met cannabis gebrouwen bier

bier van cannabis-2

Het idee om cannabis en bier te mixen is niet nieuw. Al jaren gaan mensen helemaal lekker op THC-infused bieren en andere brouwsels met cannabidiol. Maar een Canadese wetenschapper heeft het voor elkaar gekregen om als allereerste een bier van cannabis te brouwen. Anders dan de infused-varianten, met een aantal elementen van cannabis, wordt het bier van Province Brands gebrouwen met de volledige cannabisplant.

Bier van cannabis

Rome is ook niet in één dag gebouwd, en dat valt over het bier ook te zeggen. Province Brands is al sinds 2016 bezig met een product dat ze daadwerkelijk aan de massa konden verkopen. De eerste experimenten met bier van cannabis smaakte naar rotte broccoli, aldus Dooma Wendschuh, CEO van het bedrijf. Met de hulp van een scheikundige vonden ze uiteindelijk de juiste combinatie van hop, water, gist – en cannabis dus. Het geproduceerde alcohol tijdens het proces wordt verwijderd, wat resulteert in een non-alcoholisch, glutenvrije bier, waar je zo stoned als een aap van wordt.

Het duurt nog een tijdje voordat je dit drankje in de winkel kunt halen. In oktober wordt wiet voor recreatief gebruik pas legaal, maar het bier van cannabis zal dat pas in 2019 worden.

bier van cannabis-1
Credits: Shane Rounce
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *