Wetenschap: bierdrinkers zijn relaxed

bierdrinkers

De één wordt ongelofelijk wild en vrolijk van een drankje, de ander krijgt ineens zin om over politiek te lullen en een enkeling wordt bijzonder emotioneel. Waar altijd gedacht werd dat dat aan de persoonlijkheid ligt, schijnt de wetenschap nieuw licht op deze interessante kwestie.

Onderzoek

onderzoek dat werd gepubliceerd in wetenschapsblad BMJ Open kunnen de emoties die mensen voelen wanneer ze dronken zijn gekoppeld worden aan de drankjes die ze gedronken hebben. Het onderzoek werd gehouden onder 30.000 mensen tussen de 18 en 34 jaar uit 21 verschillende landen en hadden het afgelopen jaar allemaal bier, wijn en sterke drank gedronken. 50% hiervan gaf aan zich relaxed te voelen van bier. Sterke drank werd door 59% gekoppeld aan zelfverzekerdheid, 58% gaf aan energie te krijgen en 42% ging er zich sexyer door voelen.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat sterke drank door 48% het meest gelinkt werd aan huilen en 30% gaf aan er agressief van te worden. Rode wijn zorgde bij 60% voor vermoeidheid en slechts 10% gaf aan sentimenteel te worden van witte wijn. Nu valt er wel wat bias bij dit onderzoek te bespeuren, aangezien alle ondervraagden zelf hebben aangegeven mee te willen doen en dus waarschijnlijk een grotere aantrekkingskracht en voorkeur voor een bepaalde drank heeft. Anyway, het is fijn om te weten dat je volgens de wetenschap een relaxt persoon bent wanneer je bier drinkt. Goed nieuws als je met je reet op het strand ligt met dit prachtige weer. Prosit!

Credits: Maciej Serafinowicz
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *