Een Bloody Mary werkt beter tegen pijn dan paracetamol

Koningsnacht nadert en dat betekent voor de meeste dat men een tsunami aan drank naar binnen mikt. Allemaal hartstikke leuk, maar die kop als een boemeltrein de volgende ochtend is allesbehalve chill. Die droge gok is nog te verhelpen met wat water, maar die koppijn verhelp je er niet mee. Je hand reikt naar het doosje paracetamols, die je standaard op dezelfde plek hebt liggen na een avond zuipen en dus met je ogen dicht kunt vinden. Stop, niet doen! Uit nieuw onderzoek is namelijk gebleken dat er een ander middel veel beter werkt.

Bloody Mary vs kater

Een aantal onderzoekers van de Greenwich University hebben namelijk een geweldige ontdekking gedaan. Of je nu flinke hoofdpijn hebt, een goede dosis spierpijn hebt overgehouden na een workout of gewoon een enorme kegel hebt, alcohol is dé oplossing om die pijn te verminderen. Beter nog dan een paracetamol. Dit werd geconcludeerd door onderzoekers achttien studies over pijn te bestudeerden met ruim 400 proefpersonen.

Hieruit bleek dat de proefpersonen bij een alcoholgehalte van 0,8 promille in het bloed minder pijn ervoeren. Het gaat dan om drie à vier glazen drankjes in een standaardglas. Bijvoorbeeld 250 ml bier van 5% of 35 ml sterke drank van ongeveer 35%. Aangezien een Bloody Mary 45 ml Eristoff Vodka bevat zullen twee cocktails jouw koppijn voor een groot deel verzachten. De overige ingrediënten zoals de tomatensap en wortelsap zorgen daarnaast ook nog eens voor een vitamine boost. Winning!

Mellowed Hangover Breakfast

De wetenschappers laten wel weten dat het niet duidelijk is of de alcohol werkelijk de waarneming van pijn in de hersenen vermindert. Het kan namelijk ook zo zijn dat je vanwege je alcoholroes minder last hebt van pijn. Wij gaan op dit moment gewoon uit van van het eerste uit en pakken daarom een Bloody Mary tegen de kater na Koningsnacht. Want fuck paracetamols! Zien wij jou ook bij de Mellowed Hangover Breakfast? Voor €12.50 heb je namelijk onbeperkt Bloody Mary’s! 😉

BESTEL HIER JE TICKETS

Credits: IFC | Giphy
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *