De beruchte ‘brug des doods’ op Lowlands gaat eindelijk verdwijnen

Brug des doods

Jij bent helemaal hyped voor een lang weekend Lowlands, heel je hebben en houden ligt in de auto, maar bij alleen het zien van de ‘brug des doods’ zakt de moed je al in de schoenen. Hoe ga je in hemelsnaam al je spullen over die helse brug krijgen? Dit jaar is het in ieder geval de laatste keer, want vanaf volgend jaar wordt de tijdelijke brug vervangen door een permanent viaduct.

Maarten van Lokven

3FM-dj Vera Siemons sprak met Maarten van Lokven, senior projectleider van Lowlands. “We zijn bezig om een permanent viaduct neer te zetten. Dat betekent dat de trap verdwijnt en dat er gewoon een hellingbaan gaat komen”, vertelt hij in de 3FM-podcast Unseen Heroes.

Elk jaar is het weer afzien op de brug over de N306 richting het kampeerterrein, waar mensen bepakt en bezakt de treden op proberen te komen. Mensen met bolderkarren hebben het helemaal slecht, omdat het dan haast een onmogelijke opgave is om aan de andere zijde te komen.

Er veranderde vorig jaar al een hoop op Lowlands. Zo werd het terrein opnieuw ingedeeld, kregen de Alpha en Bravo een nieuw tent en werd ook de ingang vernieuwd.

Mocht je nog een kaartje willen? Door de slechte weersvoorspellingen worden er massaal kaarten aangeboden voor een prikkie.

Brug des doods-1
Credits: Gabe McIntyre
Source :