Bruidsschoenen? Geef er je eigen draai aan!

Bruidsschoenen-1

De meeste vrouwen dromen ervan: een bruiloft. Het is, als het goed is, één van de gelukkigste dagen van je leven. Eentje waar je nog vaak aan terug zal denken, de dag waarop jij als bruid het stralend middelpunt bent. De dag waarop je er op je best uit wilt zien, juist omdat alle ogen op jou gericht zijn. En camera’s bovendien, want natuurlijk wordt deze bijzondere dag ook uitgebreid vastgelegd. Je bent waarschijnlijk al lang van tevoren begonnen met het uitzoeken van de perfecte outfit.

Misschien heb je al sinds je een klein meisje bent de perfecte jurk in je hoofd, of ben je deze na een stevige zoektocht inmiddels tegen het lijf gelopen. Maar dan ben je er nog niet. Heb je ook al nagedacht over wat voor soort bruidsschoenen je onder je jurk wilt dragen?

Traditioneel mag, je eigen draai is vaak leuker

Traditioneel zijn schoenen voor een bruid niet per se echte eyecatchers. We zijn er jarenlang aan gewend geraakt dat de schoenen vooral goed moeten passen bij de jurk, en daarbij het liefst een beetje weg moeten vallen. Koop je je schoenen in een bruidsmodezaak, dan zal je merken dat zij schoenen hebben in alle tinten waarin zij ook jurken verkopen. Veel wit, ivoor en crème dus, zodat zij mooi een beetje wegvallen tegenover je jurk. En vaak ook nog eens in een vrij neutraal model, de klassieke pump, zo zijn wij dat gewend.

Toch begint dit steeds meer te veranderen. Vrouwen gaan hun bruidsschoenen veel meer als een volwaardig onderdeel van hun outfit zien, en hebben daar zo hun eigen ideeën over. Pumps zijn leuk, maar er is zoveel meer mogelijk. Zo staan mooie sandalen dames vaak minstens zo goed, en maken zij een zomerse bruiloft juist extra feestelijk en zonnig. Bovendien zitten zij vaak ook nog eens lekkerder, want zeg nou zelf: je wilt op de mooiste dag van je leven toch niet heel de tijd met pijnlijke voeten rondlopen?

Een beetje kleur kan best

Waar traditionele bruidsschoenen vooral gemaakt lijken te zijn om zo goed mogelijk weg te vallen bij je jurk, kiezen steeds meer vrouwen juist voor schoenen die wél gezien worden. Een contrasterende kleur kiezen is daarvoor de perfecte manier. Het leuke is dat bij wit eigenlijk iedere kleur een mooi contrast vormt. Van klassiek rood, in welke tint dan ook, tot juist grasgroen of paars, blauw misschien. Door met je schoenen een kleuraccent aan te brengen, breng je echt een stukje persoonlijkheid in je look. Leg de bruidsschoenen altijd wel even naast je jurk om te zien of er echt een match is. Soms lijkt een jurk wit, maar blijkt hij toch meer warme tinten in zich te hebben dan je dacht. Juist als je er een opvallende kleur naast legt ga je dit zien, en vaak blijkt dat geen mooie combi te zijn. Goed mixen en matchen dus!

Bruidsschoenen-2
Credits: Taras Budniak