Deze buitenlandse festivals zijn perfect te combineren

Festivalvakantie

Eén festival in de zomer is leuk, twee is net iets beter, maar hoe tof is het om meerder festivals in het buitenland te combineren op de ultieme festivalvakantie. Wekenlang uit je plaat gaan met je squad en Europa op een manier beleven die je je leven lang niet vergeet. Dat je daarna minstens een maand in de foetushouding op bank moet liggen om bij te komen nemen we graag voor lief. Daar is het immers zomervakantie voor.

Festivalvakanties

De gouden driehoek

Schrap al je plannen voor de maand juli. Gedaan? Mooi. Dan heb je nu tijd voor de ultieme festivalvakantie. De reis start in Hongarije bij het prachtige, azuurblauwe Balatonmeer, waar van 4-8 juli Balaton Sound plaatsvindt. Hier zullen onder meer The Chainsmokers, Martin Garrix en David Guetta hun opwachting maken.

Festivalvakantie

Vervolgens pak je een korte break in de prachtige binnenlanden van Hongarije om je dopamine niveau weer op pijl te brengen voor EXIT Festival in Novi Sad, Servië. Daar kun je van 12-15 juli terecht in het middeleeuwse Petrovaradin Fort, dat bekend staat als één van ‘s werelds dikste festivallocaties.

Je sluit je reis af in de groene bergen van Roemenië, bij Electric Castle. Roadtrippend of Interrailend is dit prima te doen en daar helpt het prachtige Transsylvanische landschap goed aan mee. Van 18-22 juli wissel je hier shows van Damian Marley, London Grammar en Netsky af met kunst, yoga, films en meer. Op alle drie de bestemmingen kun je eten, drinken en reizen voor een habbekrats en leef je dus als een ware festivalkoning.

Roestige route

Roestig, maar zeker niet rustig. En daar houden wij levensgenieters van. Fans van bijzondere festivallocaties zijn bij deze festivalvakantie ook aan het juiste adres. Melt Festival vind op 13-15 juli plaatst op het industriële Ferropolis aan het Gremminmeer. Onder andere Florence + The Machine en The xx geven hier een exclusieve show tussen de immense graafmachines die het terrein rijk is.

Daarna reis je met de trein of auto naar het altijd mooie Tsjechië, waar van 18-21 juli Colours of Ostrava plaatsvindt. Georde Ezra, Jon Hopkins en Paul Kalkbrenner treden hier op tussen oude pakhuizen en smeltovens, die het decor vormen van dit festival.

Vrijheid, blijheid

Deze festivalvakantie trapt af in Boedapest, op het Obuda-eiland om precies te zijn. Zorgt dat je genoeg vitamientjes meeneemt want het zevendaagse Sziget Festival is intens. Van 8-15 augustus treden hier wereldartiesten als Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Mumford & Sons en Kygo op en vind je daarnaast ook een uitgebreid randprogramma met theater, dans, circus, kunst, sport en workshops. Om nog maar te zwijgen over de talloze bezienswaardigheden die Boedapest te bieden heeft!

Festivalvakantie

Dit smaakt natuurlijk naar meer. Bof jij even want ruim 300 km ten westen kun je van 16-19 augustus los gaan op Frequency Festival in Sänkt polten, Oostenrijk. Dit festival heeft elk jaar weer een ijzersterke line-up, met dit jaar o.a. Imagine Dragons, Macklemore, Gorillaz en Kygo. Ook is de camping, gelegen aan een Oostenrijks beekje, de perfecte plek om van je kater af te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *