Burning Man 2020 ook afgelast vanwege coronavirus

Burning Man 2020

De organisatie van Burning Man bracht gisteren naar buiten dat het de 2020-editie deze zomer niet door gaat. Elk jaar komen er eind augustus ongeveer 80.000 mensen naar de Black Rock Desert in Nevada, dat wordt omgetoverd tot een post-apocalyptisch festijn dat draait om kunst, sociale verantwoordelijkheid, zelfexpressie en waar geld geen enkele waarde heeft.

Vanwege de aanhoudende wereldwijde pandemie, organiseren ze in plaats daarvan een ‘Virtual Burning Man’, waarvan ze hopen dat er 100.000 ‘bezoekers’ zullen deelnemen. Om de misgelopen inkomsten door de annulering toch enigszins te dekken, zal het virtuele evenement een kaartverkoop hebben. De prijzen zijn echter nog niet bekendgemaakt.

Burning Man 2020 geannuleerd

Burning Man begon ooit als cultureel experiment, maar is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest unieke festivals dat bezoekers trek van over de hele wereld. Maar in de tijd waar het coronavirus in Amerika flink om zich heen grijpt, is een festival in een woestijn, kilometers van de bewoonde wereld en waar geen stromend water is, een duidelijk probleem voor de volksgezondheid. Vandaar dat de organisatie het dappere besluit heeft genomen om de 2020-editie geen doorgang te laten vinden.

Mensen die al een kaartje hadden gekocht, biedt Burning Man restitutie van de tickets aan. Maar de organisatie vraagt ook aan eigenaren van kaartjes om het geld de doneren aan de organisatie, mits ze dit zichzelf kunnen veroorloven.

Hieronder de mededeling van Burning Man Project CEO Marian Goodell: