Beuken onder de brug op By the Creek Festival 2023

By The Creek Festival 2023-1

Na een jaar gewacht te moeten hebben, was het ein-de-lijk weer tijd voor het beruchte feestje onder de brug in Vianen. Ja, je raadt het al. By the Creek had vorige week weer een moddervette editie georganiseerd voor haar bezoekers. Zonder ├╝berhaupt de line-up bekend gemaakt te hebben, ging de kaartverkoop razendsnel, wat uiteindelijk zorgde voor een geheel uitverkochte editie. Wij waren erbij en vertellen je alle ins & outs van By the Creek Festival 2023.

By the Creek Festival 2023

De bereikbaarheid van het festivalterrein was dit jaar weer top. Het was goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar er was ook de mogelijkheid om afgezet te worden bij de Kiss & Ride. Daarnaast kon je er ook voor kiezen om een rit met een partybus te organiseren vanuit je eigen hometown die jou rechtstreeks naar het festival zou brengen, en natuurlijk ook weer netjes terugbrengt.

Wij hebben gekozen voor de Kiss & Ride en werden daarom afgezet in op een kleine loopafstand van het festivalterrein. Na klein stukje gewandeld te hebben, kwamen we aan bij de security-check. Dit ging heel vlot, wat heel chill was aangezien wij niet konden wachten om een heel hard en lang dansje te wagen. De sfeer was goed, de mensen waren prachtig en je kon voelen dat iedereen zin had in een heerlijk feestje. De locatie zag er indrukwekkend uit, aangezien je niet elke week een feestje onder de A2 hebt.

Credits: Jordy Brada

Programma

Nadat eind maart de volledige line-up bekend werd gemaakt, kon het niet anders dat dit een feestje zou worden om niet snel te vergeten. Er waren verschillende stages die werden gehost door organisaties als Basis, Nachtcollege, Zeezout, Superstrings en Wasserette.

Daarmee was het programma op By the Creek Festival heel divers en voor ieder wat wils. Zaterdag trakteerde DJ’s als AnD, Brecc en Parfait het publiek onder de burg met rauwe hard-techno knallers. Terwijl je bij de Harbour stage kon genieten van house en tech-house tracks van Benny Rodrigues, Michel de Hey en meer.

Wasserette was voor het eerst host bij de Boulevard-stage en zorgde voor een heerlijke mix van Dancehall, Reggaeton Hiphop & RnB, met namen zoals Christian D, Jonna Fraser en Vunzige Deuntjes.

Zondag werd Bridge by Basis volledig overgenomen door Grace Dahl en Vladimir Dubyshkin en hun uitzonderlijk goede minimal-techno. Later konden de bezoekers snoeihard beuken op setjes van Cassie Raptor, Alignment, Nico Moreno en Dyen, die afsloot met Rotterdamse hardcore klassiekers.

Onze favoriete act van dit weekendje By the Creek was toch echt wel het energieke duo DJ HEARTSTRING & Narciss, die achter de decks stonden op Garden by Zeezout. Wat waren dit fantastische gasten om naar te kijken en hebben ervoor gezorgd dat wij twee uur lang letterlijk het rubber van onze schoenzool hebben staan dansen.

By the Creek Festival 2023 was er weer eentje met een goud randje en staat weer met een dikke viltstift in onze festivalagenda van volgend jaar!

By The Creek Festival 2023-3
Credits: Jordy Brada