Zoveel calorieën verband je tijdens een orgasme

Orgasme-1

Zoals we als het goed is allemaal weten kan een orgasme een intense ervaring zijn. Je spieren trekken samen, je ademhaling versnelt en begint te zweten. Het kan zelfs zo heftig zijn dat je er een blessure aan kan overhouden. Ik noem verder geen namen, maar diegene zelf weet denk ik wel wat ik bedoel. Anyway, bij een orgasme pompt je hart zich een slag in de rondte en spannen je buikspieren krachtig aan – hierbij moeten de calorieën er toch af vliegen?

Hoeveel calorieën verbrand je tijdens een orgasme?

Bij een vrijpartij verbrandt de gemiddelde man 4 kcal per minuut en de gemiddelde vrouw 3 kcal per minuut. Tel hierbij het feit op dat de gemiddelde vrijpartij  6 minuten duurt, verbrand je daar dus 18-24 kcal mee. Als je kijkt naar het orgasme zelf, dat tussen de 10 en 60 seconden kan duren, kan je een maximale verbranding van 4 kcal verwachten.

Zet niet echt zoden aan de dijk, toch? Zelfs als je beschikt over de kunst van het krijgen van meerder orgasmes achter elkaar duurt het een eeuwigheid om al die kipnuggets te verbranden.

Maar wacht, het is niet alleen misère. Hoewel orgasmes niet zoveel calorieën verbranden, hebben ze wel een hoop andere positieve effecten op je lichaam. Zo verlichten ze pijn, helpen ze je om beter te slapen, verbeteren ze je cognitieve functie én krijg je een beter humeur.

Moraal van het verhaal

Orgasmes moet je niet hebben om af te vallen, maar omdat ze fucking lekker zijn en allerlei andere voordelen opleveren! Seks gaat niet om de workout, maar om het genot.

Source :
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *