Hoe dance-organisatie Cercle de wereld aan het veroveren is

Cercle

Misschien heb jij er al wel eens van gehoord, of misschien ben je er zelfs ooit bij geweest. Het kan ook zijn dat je nog nooit van het fenomeen ‘Cercle’ hebt gehoord. Geen paniek, in dit artikel leggen we het allemaal uit. Je moet Cercle zien als een organisator van de dikste feestjes op de meest bizarre locaties, overal ter wereld.

Ontstaan Cercle

Cercle is met bijna 1,2 miljoen abonnees één van de grootste House & Techno muziekkanalen op YouTube. Maar hoe komt het dat Cercle zo populair aan het worden is en wat is de precies de gedachte erachter? Het begon allemaal in 2016, toen founding father Derek Barbolla lekker muziek aan het draaien was in zijn appartement in Parijs. Tot zover niks speciaals, totdat hij klachten begon te krijgen van verschillende buurtbewoners. De voorbeeld buurman die hij is, besloot hij zijn sets op andere plekken in Parijs te draaien. Plekken die niet heel gewoonlijk zijn voor een DJ-set, zoals een ondergrondse kelder of een schip dat op de Seine lag.

Dit was eigenlijk het moment dat Cerlce het levenslicht zag. Op een maandag in oktober 2016 nodigden Cercle de Franse artsen Møme uit voor een set op de Eiffeltoren, dit was was het begin van ‘Cercle Mondays’ op de meest bijzondere plekken over de hele wereld! Na het optreden van ongeveer een uur wordt de artiest geïnterviewd door de organisatie en probeert de artiest ook vragen te beantwoorden vanuit het publiek of van de luisteraars/kijkers online. Zo wordt er een interactie gecreëerd die niet veel mensen gewend zijn van grote artiesten die de Cercle-edities rijk zijn.

De gedachten en het doel achter dit geniale concept is de verschillende artiesten en (ongewone) plaatsen promoten. Om zo een productie te creëren van een meeslepende audiovisuele ervaring met een voelbare wens om het publiek/luisteraars bewust te maken van prachtig erfgoed, een bijzondere natuurlocatie, kunst en cultuur wat de wereld bezit.

YouTube

Mocht je op je luie zondag even wat tijd over hebben, raden we je aan om even op het YouTube-kanaal van Cercle rond te neuzen. Namen als Charlotte de Witte (La Rotonde Stalingrad), Boris Brejcha (Château de Fontainebleau), Amilie Lens (Atomium, Brussel), Pan-Pot (Musée de l’Air et de l’Espace), Kölsch (Eiffeltoren), ARTBAT (Bondinho Pão de Açúcar), Solomun (Théâtre Antique d’Orange), Joris Voorn (Grand Palais), Carl Cox (Château de Chambord), Stephan Bodzin (Piz Gloria) zijn allemaal te zien op de meest bizarre locaties. Fijne zondag!