Circulair feesten: uitgaan met een positieve impact op het klimaat

Circulair feesten

Je zult het niet geloven, maar het is al ruim een week 2020. Tijden veranderen, zeker als het gaat om milieubewustzijn. Coldplay kondigde al aan op niet op tournee te gaan om het milieu te sparen. Oók onder jongeren groeit de behoeft om iets positiefs iets bij te dragen aan het klimaat. Daarom is circulair feesten een trend die we sinds kort terugzien in het uitgaansleven. Uitgaan waarbij een positieve impact op het klimaar wordt gemaakt krijgt dan ook steeds meer voet aan de grond in Amsterdam.

Circulair feesten

Maar hoe feest je in godsnaam circulair? Enerzijds kan de CO2-uitstoot tot een minimum worden beperkt, want als er hard genoeg gedanst wordt hoeft er natuurlijk niet gestookt worden. Ook kunnen bezoekers hun eigen bekers meenemen, zodat de afvalproductie wordt geminimaliseerd. Ook worden er bij circulaire feesten uitsluitend artiesten uit de regio geboekt en wordt er gebruik gemaakt van duurzame cateraars. Anderzijds kan de uitstoot die toch wordt gemaakt worden gecompenseerd door handelingen die een positieve invloed hebben op de natuur. Voor elke bezoeker kan er een boom worden geplant, dansen vindt plaats op een energieopwekkende vloer en discolampen kunnen worden opgeladen met een fietsdynamo. Simple as that!

Week van de Circulaire Economie

Maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari is dé landelijke Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week openen circulaire koplopers hun deuren om andere professionals mee te nemen in de transitie naar een circulaire economie. Circl, als hoofdkwartier van deze week, opent haar deuren op maandagochtend voor een circulair feest voor alle leeftijden. “Het feest zal in de ochtend plaatsvinden in samenwerking met het wereldwijde concept Daybreaker en zal worden uitgevoerd door Energy Up. We dansen de dag tegemoet en verwachten 400 feestgangers. We doen ons best om het meest milieuvriendelijke feest ooit neer te zetten. CO2-neutraal wordt het zeker. Ons doel is bewustzijn bij de feestgangers vergroten en daadwerkelijk iets teruggeven aan de natuur”, aldus Merijn van der Bergh, directeur van Circl.

Circulair feesten
Credits: Daybreaker