Club Claire in Amsterdam sluit volgende maand haar deuren

Club Claire

Triest nieuws voor iedereen die het Amsterdams nachtleven een warm hart toedraag. Club Claire op het Rembrandtplein sluit volgende maand haar deuren. Dat kondigt de club vandaag aan op Facebook. “Het is met een zwaar hart, maar opgeheven hoofd, dat we moeten mededelen dat Claire in november 2019 haar deuren sluit.”

De nieuwe programmering kon de club niet uit de rode cijfers krijgen. Na de sluiting zal de club een metamorfose kijken en komt er een nieuw concept in het pand.

Club Claire

Drie jaar geleden werd de legendarische house- en technoclub Studio 80 verkocht en omgedoopt tot club Claire. Het werd overgenomen door de mensen achter Disco Dolly en Hanneke’s Boom, die drie jaar lang hebben geprobeerd om met een verfrissende house- en discoprogrammering de club nieuw leven in te blazen. Tevergeefs blijkt nu.

“We hebben in de drie jaar van ons bestaan glorieuze momenten gekend, ochtenden toegejuicht en ons idee van een ideale nachtclub met een vooruitstrevende programmering steeds beter tot uiting laten komen,” schrijft de club in een statement. “Echter moeten we onder ogen zien dat rode cijfers niet weg te romantiseren zijn.”

De geplande evenementen voor de komende maand gaan gewoon door. Oók de feestje die volgende week tijdens Amsterdam Dance Event zijn gepland in de club. Mensen met kaartjes daarvoor, kunnen dus nog gewoon bij Claire terecht. In het weekend van 9 november geeft de club een afscheidsfeest.

Club Claire-1
Credits: Club Claire