Coachella 2020 wordt tot oktober uitgesteld

Coachella

Het meest geanticipeerde muziekfestival ter wereld is over voor het zelfs begonnen is. Verschillende Amerikaanse media melden dat de organisatie van Coachella het festival uitstelt tot oktober door zorgen over de uitbraak van het coronavirus. Dit nieuws komt vlak nadat er bekend is gemaakt dat er drie nieuwe besmettingen zijn geconstateerd in de Coachella Valley-regio.

Coachella 2020

Het jaarlijkse festival in Californië, waar sterren als Calvin Harris, 21 Savage, Lana Del Rey, Charli XCX en Lil Nas X zouden optreden, had oorspronkelijk van 10 tot en met 12 en 17 tot en met 19 april plaats moeten vinden. Inwoners van Riverside County, waar het festival plaats zou vinden, hadden ook al een petitie opgestart om het festival te laten afblazen. De lokale bevolking, waaronder veel kwetsbare senioren, vreest een grote uitbraak. Er werden al zo’n 12.000 handtekeningen verzameld.

Eerder werd al een lokale noodverordening ingesteld voor het gebied waar Coachella wordt gehouden. Die maatregel was ingegaan nadat het eerste besmettingsgeval in Riverside County was gemeld. Coachella is niet het enige grote evenement in de Verenigde Staten dat door het coronavirus wordt geraakt en zal zeker niet de laatste zijn.