Dit moet je weten als je cocaïne wilt proberen

Narcos, El Chapo, The Wolf Of Wallstreet, Blow, allemaal series en films waarvan je heel benieuwd wordt hoe het is om eens het witte goud tot je te nemen. En daarmee bedoelen we in dit geval geen sneeuw. Of nou ja, eigenlijk wel.

Goed. Laten we even beginnen met: don’t do drugs kids! Maar als je dan het recalcitrante eigenwijsje wil uithangen, be my guest, maar hou het volgende even in de gaten:

Carrière als poederbaas?

1. Het is dus FUCKING NICE!

Nou ja, dat valt dus eigenlijk wel mee. Het is vooral heel conveniënt. Ben je te dronken? Lijntje! Ben je te nuchter? Never boring when you’re snorring! Met een hangover naar een belangrijke meeting en je kan je niet concentreren? Waar is die snuifbuis? Begrafenis van je oom, maar je voelt de paddo’s van gisteren nog naweeën? Maat, ‘k ook een! (snel lezen, snap je ‘m..?)

Kijk, dat laatste is niet barkie en toch kan het met C heel snel gaan. Je bent er geestelijk gezien zeer snel aan verslaafd. Dus als jij weet van jezelf dat je niet sterk in je Vansjes Sk8-Hi Classics staat, dan moet je toch eens goed achter je neusje krabben…

2. Het kost je een shit load aan euro’s

Voordat de cocaïne op jouw sleutel ligt, ziet het meer van de wereld dan jij ooit zal doen. Het begint met een onschuldig plantje in de vrije natuur in (meestal) Zuid-Amerika, maar het kost heel wat geld om het te verwerken en hier in Nederland te krijgen. De Post NL is er de laatste jaren toch wat minder happig op om dit soort pakketjes te vervoeren. Daarom moeten ze in de onderwereld zeer creatief zijn en moet je er niet van opkijken als dat witte poeder al meer darmkanalen heeft gezien dan Gordon.

3. Rustuuuuuug

Je zult misschien denken dat je van coke helemaal knettah gaat, maar dat valt heel erg mee. Sterker nog, als je het een beetje binnen de perken houdt, dan zal niemand het aan je merken of zien. Je bent oplettender, creatiever en krijgt een extra dosis energie. Misschien wel een vergelijkbaar gevoel krijg je als je zes koppen koffie achter elkaar opsnuift. Maar goed, de vraag is of je daar aan wilt beginnen… Schrijven we wel een keer een artikeltje over…

4. Je hebt bloed aan je handen

True, de kans is groot dat je letterlijk bloed aan je handen krijgt, omdat cocaïne de aderen in je neus beschadigd, waardoor een bloedfok vaak het gevolg is van menig snuiffuif. Maar je hebt ook figuurlijk bloed aan je klauwen. Zoals in alinea B (zie voetnoot*) beschreven, C is een wel bereisd goedje, maar laat helaas ook veel leed achter. Als je series als Narcos en El Chapo gezien hebt, dan weet je ervan. Arme boeren en hun families worden bedreigd en wanneer ze een scheet laten al worden gemarteld en vermoord. Jup, sta je daar lekker te flaneren met je stoere coke…

5. Er is eigenlijk ook geen bal aan…

Lekker met je vrienden op de bank aan het inzuipen voor een crazy party night. De Mellowed Pre Party playlist aanstaan. Vlak voordat jullie de deur uitgaan komt Joopie met een best idee: C! Eerlijk is eerlijk, geen slecht plan, tóch? (Tenzij, zie puntje 1, 2, 4 en 6…) Maar de échte kick blijft uit. Het is in de verste verte niet zo interessant als alles wat je hiervoor hebt geprobeerd. Je had zelfs beter een burrito op kunnen steken…

6.  Je gezondheid

Voor deze heb ik even m’n moeder gebeld. Cocaïne schijnt namelijk niet heel gezond voor je te zijn. Tenzij jij super gelukkig wordt van chronische infecties, vastgelopen aderen, hartproblemen, insomnia, verlies van reukvermogen, neusbloedingen, paranoia en gewichtsverlies. “Nou, als het een keuze is, mam,” zei ik, “dan doe mij dat laatste maar!”

7. Dit is neusspray 2.0!

Laten we in majeur eindigen, want op korte termijn is dit neusspray 2.0. For those MF’s out there who know what I mean! Je neus gaat wijder open dan de Coentunnel ooit is geweest en ineens ruik je dingen die je nog nooit geroken hebt. True story: ik ging op een zeer leip moment voor een glaasje water, zette de kraan aan én rook gewoon de kraan. Ik rook het metaal van de kraan.

Toch goed om te weten voordat je een carrière als poederbaas wilt starten!

(*zie ‘2. Het kost je een shit load aan euro’s‘)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *