Een onvergetelijke avond tijdens comeback van Sensation

Yes, yes, yes! De moeder van alle dancefeesten is terug, en hoe! ID&T zette met Sensation Nederland op de kaart als marktleider betreft dancemuziek en feesten. Inmiddels hebben er wereldwijd 133 edities van het groteske feest plaatsgevonden. Het was dus al langer hoog tijd om Sensation weer naar Nederland te halen. Helaas gooide corona roet in het eten van een geheel nieuw concept, genaamd ‘Beyond Sensation’, dat door de organisatie flink gehyped werd als dé comeback.

Nu de wereld weer open is mag het gevierd worden, moeten ze gedacht hebben, want al snel werd er een nieuwe datum geprikt: 2 juli 2022. Na 5 jaar afwezigheid is Sensation terug in de Johan Cruijff ArenA. In de oude bekende vorm, uit pure nostalgie. Onder het thema ‘YES.’ was Sensation een van de vele vieringen dat ‘we weer mogen’, maar wel eentje voor in de boekjes. Want zoals je van Sensation kan verwachten werd er enorm uitgepakt.

Comeback Sensation 2022

De ervaring begint al ver buiten het stadion. Je hoort een diepe bas op de achtergrond en ziet witte rook uit de kieren van de ArenA komen. Is er een nieuwe Paus gekozen? Je zou bijna denken dat je met z’n allen op weg bent naar de hemel. Niet omdat een gedeelte van het publiek al met één been in het graf staat, maar door een dresscode waar iedereen zich strikt aan houdt. Straten, parkeerplaatsen en stations in de buurt van de ArenA lopen vol met een volledig in het wit uitgedost publiek. Mensen van alle uithoeken van het land komen op het feestje af. 

We mochten er ook bij zijn, dus we gingen erbij zijn. De verwachtingen waren hooggespannen, ondanks dat we wisten dat EDM niet onze favoriete muziek zou zijn. Sensation is een epische show en dat kan niet anders dan een memorabele avond opleveren. Een show was het. Van de herinneringen is wat minder overgebleven, maar dat zal meer aan de hoeveelheid Heineken Silvers hebben gelegen.

Fistpumpen for life

En natuurlijk is er een legio mensen die bloedtoppers als Sunnery James & Ryan Marchiano, Oliver Heldens en Diplo enorm kunnen bekoren. Sterker nog: bijna 40.000 man gingen volledig uit hun plaat! Het volledig in het wit gestoken feestje deed wat het vroeger ook deed: mensen verbinden door middel van show en muziek. Mensen vergaten even hun sores. Alle focus voor het immense podium dat ID&T voor de gelegenheid heeft opgetuigd in een onherkenbaar voetbalstadion. Enorme maskers die tegen je praten met de bekende Sensation-voice, vuurwerk, rookmachines, CO2 en wit. Heel veel wit. 

Dat ze bij ID&T grondleggers zijn, dat hebben we geweten. Alles is tot in de puntjes geregeld en ziet er fantastisch uit. En, zoals je bij zo’n feestje verwacht, is de VIP area bijna groter dan het feest zelf. Oké dat niet, maar de ‘Panorama Lounge’ was met tickets vanaf €335 binnen no-time uitverkocht. Ook in de met influencers (en ons) tot de nok toe gevulde persruimte kwam je niks te kort. Nou ja, oké: hier had je geen zicht op de prachtige show. Maar dat maakten de mensen in de ArenA alles goed. We kunnen grappen, maar door de witte dresscode verdwijnen klassenverschillen en vooroordelen als sneeuw voor de zon. Je voelt je één met zakenmannen, ex-voetballers en nog beter: hun chicks. Maar ook stukadoors en schilders. Die hadden hun outfit zelfs al jaren klaar liggen. De mensen waren dit jaar meer verenigd dan ooit. Samen tegen corona is misschien niet gelukt, maar samen ná corona op Sensation zeker wel!