Onderzoek: concerten en festivals gezonder dan yoga

Wij wisten het allang, maar voor degene die festivals en concerten zien als slecht voor je gezondheid. Een héle dikke vinger. Onderzoek wijst nu namelijk ook uit dat het supergezond is om naar festivals en concerten te gaan. I knew it!

Onderzoek

Een Britse Professor in de gedragswetenschap onderzocht samen met de Britse O2-concertszalen waar we nou het meest gelukkigst van worden. En wat blijkt: van concerten wordt je zelfverzekerder, voelt je meer verbonden met anderen en bent productiever wanneer je naar een live-act luistert.

Twintig minuten live muziek is voldoende en kan er voor zorgen dat je jezelf 21 procent gelukkiger voelt dan wanneer je dit niet doet. Even een leuke vergelijking: yoga zorgt voor slechts 10 procent verhoging en je hond uitlaten 7 procent. En aangezien blije mensen ouder worden, wordt in het onderzoek geadviseerd om iedere twee weken naar een concert of festival te gaan. “A gig every two weeks could pave the way for almost a decade more years of life”. Makkelijker kun je je leven niet met tien jaar verlengen!

 

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *