Op Utrecht Centraal Station kun je nu condooms passen

Condooms passen

In de afgelopen jaren is het gebruik van condooms sterk afgenomen. Tel daarbij het feit op dat er onder jongeren ook een toename is van het aantal ‘losse’ partners en het zorgt ervoor dat bij één op de vijf mensen die zich laat testen een soa wordt geconstateerd. Best bizar. Maar wat voor condoom past het best bij je, beschermt goed én zit ook nog eens lekker? Het aanbod is enorm en daarom opent Soa Aids Nederland vandaag de eerste pop-up condoomwinkel ter wereld waar je ze zelf kunt uitproberen. Inclusief paskamer, een ruim assortiment én een tool om je eigen maat te checken. De pop-up winkel is tot zondag 25 november open.

Try before you fly

De try before you fly winkel op Utrecht centraal is in het leven geroepen om ieder zijn of haar ideale condoom te vinden. ‘We zien dat condoomgebruik niet meer de norm is, terwijl het de beste manier is om je tegen een soa te beschermen. Kom vooral passen! Wij roepen de overheid op om deze hernieuwde kennismaking met condooms kracht bij te zetten met een publiekscampagne over veilig vrijen’, licht Hanna Bos, arts infectieziektebestrijding van Soa Aids Nederland toe.

Dalend condoomgebruik

Soa Aids Nederland vraagt een week voor Wereld Aids Dag aandacht voor het gebruik van condooms. Dat is hard nodig want in de afgelopen jaren is het condoomgebruik sterk gedaald. Onder seksueel actieve jongeren van ruim 80% in 2009 naar 55% in 2017. Van de volwassenen met een losse partner of onenightstand gebruikt ruim 5 op de 10 mannen en 4 op de 10 vrouwen geen condoom. Elk jaar worden er 200.000 nieuwe jongeren seksueel actief.

Condooms passen

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *