Het Conservatorium van Amsterdam start met opleiding tot DJ of Producer

Opleiding tot dj

Heb je serieuze ambities om de wereld rond te reizen als DJ of Producer, maar willen je ouders dat je eerst een studie afrond? Top, dan kun je vanaf volgend schooljaar terecht op de Amsterdam Electronic Music Academy, een voltijdopleiding tot DJ of Producer aan het Conservatorium van Amsterdam.

Opleiding

De opleiding duurt twee jaar en is bedoeld voor jonge talenten die al enige ervaring hebben op dancegebied Er is plek voor ongeveer twintig studenten, die een toelatingsprocedure moeten doorlopen. Er wordt onder meer gevraagd om eigen nummers op te sturen en gekeken naar je ervaring met optredens en produceren. De lessen worden gegeven door docenten van het Conservatorium en The School of House, een educatieplatform rondom dancemuziek. Legendes als Duncan Stutterheim en Joris Voorn zullen de studenten begeleiden tijdens hun studie.

Het curriculum bestaat niet alleen uit plaatjes draaien, maar krijgen les in studioproductie, muziektheorie, geschiedenis van dance en natuurlijk de zakelijk kant van de dancewereld. Want mocht je de nieuwe Martin Garrix worden, is moneymanagement niet onbelangrijk.

Ohja, ook niet onbelangrijk om te vermelden! Zoals het de hedendaagse student betreft, is er ook ruimte om in het weekend lekker wat nachtjes door te halen en een aantal feestjes te bezoeken. Op maandag en vrijdag zijn de studenten namelijk standaard vrij.

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *