De hemel voor bierliefhebbers: Copenhagen Beer Week

Copenhagen Beer Week-2

Dat wij hier op de redactie van bier houden is een kleine understatement. Tijdens de Vrijmibo om het weekend in te luiden, op een festival in het zonnetje of heerlijk speciaalbiertje op het terras. Wij pakken elke aangelegenheid aan om te genieten van een heerlijk gerstenatje. Bier houdt immers de samenleving draaiende. En laten ze dat in Denemarken begrijpen als geen anders. In de hoofdstad vindt namelijk van 5 tot 13 mei de Copenhagen Beer Week plaats, een ode aan bier, in al zijn vormen en smaken. De hemel voor bierliefhebbers en absoluut iets wat op je bucket list moet staan. Hieronder lees je waarom!

Copenhagen Beer Week

Wanneer je aan speciaalbier denkt, denk je al snel aan België, Duitsland en Engeland. En waar in Nederland speciaalbier steeds populairder wordt en kleine brouwerijen de markt zijn gaan domineren, is dat in Denemarken al wat langer het geval. Zelf durven ze zich al ‘the craft beer capital of the world’ te noemen en dat willen ze bewijzen tijdens de Copenhagen Beer Week.

Tijdens dit 8-daagse festival wordt er een ode gebracht aan de Deense biercultuur. Op het festival komen gevestigde en nieuwe brouwerijen uit het hele land samen en laat het zien zien waarom bier een belangrijk onderdeel is van de cultuur en tradities van het land.

Het programma tijdens Copenhagen Beer Week is gevuld met verschillende bierervaringen in de vele bars, restaurants, musea, galerieën, laboratoria en culturele instellingen van de stad Het volledige programma vind je hier. En zoals ze in Denemarken zouden zeggen: Skål!

Copenhagen Beer Week-1