Daft Punk gaat na 28 jaar uit elkaar

See
// 22 februari 2021
Daft Punk

Het iconisch elektronisch duo Daft Punk trekt na 28 jaar de stekker eruit. Dat laat het Franse DJ-duo weten in een 8-minuten durende video genaamd ‘Epilogue’. De clip, waarin te zien is dat één van de twee wordt opgeblazen, is een fragment uit hun film uit 2006, Electroma. Hun uitgever heeft aan Pitchfork bevestigd dat het duo inderdaad uit elkaar is gegaan. 

Daft Punk uit elkaar

Het begon allemaal in 1993, toen Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo Daft Punk oprichtten in Parijs. Met hun albums Homework (1997) en Discovery (2001) zorgden zij voor een revolutie binnen de dancemuziek.

Hun liveshows waren onvergetelijk en hebben mensen het nog steeds over. Ook niet onbelangrijk is dat er maar weinig van die liveshows. De de enige grote tours waren Alive 1997 en Alive 2006/2007. De groep deed toen grote festivals als Coachella en Lollapalooza aan. Dichter bij huis speelden ze een legendarische show op Pukkelpop 2006.

Hoewel er sinds 2007 geen liveshows meer waren, bracht Daft Punk nog wel mondjesmaat muziek uit. Het laatste volledige studio-album Random Access Memories dateert uit 2013, met daarop onder andere de megahit ‘Get Lucky’. Ook werkten ze nog mee aan meerdere tracks van The Weeknd, waaronder ‘Starboy’ en ‘I Feel It Coming’ (2016).

Reunie?

Geruchten over een reünie zijn sinds 2007 ieder jaar aanwezig. Toch lijken deze nu de prullenbak in te kunnen Of niet? In het verleden is al gebleken dat een aankondigen dat je gaat stoppen best wel goed voor je carrière kan zijn. Weet je nog dat Gordon in 2015 aangaf om te stoppen met zingen? Hij bezorgt ons nog steeds oortyfus. En Raymond van Barneveld lijkt zijn pijlen ook niet los te kunnen laten. En dat heeft niks te maken met darteritus.

Anyway, hieronder bekijk je de 8-minuut durende video ‘Epilogue’.