Daten in thuisquarantaine doe je zo

Als je een beetje verstand in je donder hebt zitten zit ook jij in thuisquarantaine. Dat betekent niet naar buiten tenzij je boodschappen gaat doen of even een frisse neus wilt halen op balkon. Ideaal voor stelletjes die samenwonen want die krijgen in principe een vrijbrief om onbeperkt van bil te gaan. Maar hoe is het voor de vrijgezellen onder ons? Kunnen die nog ergens een beetje spanning vandaan toveren?

Hell yes, want thank god voor de online wereld. Heb je die (eerste) date dus uitgesteld door de maatregelen die het coronavirus met zich mee heeft gebracht? Stuur hem of haar dan vandaag nog een bericht dat de date voor vanavond is gepland. Daten in thuisquarantaine kan namelijk prima, ook zonder dat je fysiek bij elkaar bent.

Daten in thuisquarantaine

Social Netflixing

Een film of serie kijken tijdens een (eerste) date is natuurlijk classic. Zelfs wanneer je elkaar niet zoveel te vertellen hebt kun je een Netflix-date tot een goed einde brengen. Maar nu je in thuisquarantaine zit is het toch nét allemaal wat anders. Waar je normaal samen op de bank of in bed ligt, lig je nu met een beetje pech kilometers uit elkaar. Hoe het hoort. Social distancing enzo.

Maar dat wil niet zeggen dat samen een film of serie kijken niet tot de mogelijkheden behoort. Kies samen een leuke film of serie uit en kijk deze via Netflix Party. Echte actie zul je niet krijgen, maar wat niet is kan nog komen. Het zaadje is in ieder geval geplant. Bij wijze van spreken natuurlijk.

Daten in thuisquarantaine-1
Credits: Thibault Penin

Samen koken

Samen een hapje gaan eten. Ook weer een klassieker, maar waar het meerendeel van Nederland verplicht thuiszit én horecagelegenheden voorlopig zijn gesloten, gaat samen uiteten niet gebeuren. Dus wat doe je wanneer er niet voor jou gekookt word? Juist, dan ga je zelf – samen met je date- de keukenprins(es) uithangen.

Kies samen een gerecht, haal een fles wijn, dek de tafel mooi in en kook met een live verbinding via Skype of FaceTime. Zo heb je al snel door wat voor vlees (of vis, of vega) je in de kuip hebt én ben je niet afhankelijk van iemand anders kookkunst. Win-win als je het mij vraagt.

Daten in thuisquarantaine
Credits: Margo Brodowicz

Let the games begin

Samen een spelletje doen is misschien wel het makkelijkste wat je kunt doen als je in thuisquarantaine zit. Of het nu een spelletje op de Playstation is, een ouderwets potje kaarten of  een potje schaken, spelletjes tijdens een date zijn al-tijd een goed idee.

Het fijne is dat dit tegenwoordig allemaal makkelijk online kan.

Daten in thuisquarantaine-3
Credits: Cottonbro
Source :