Daten tijdens de ‘gedeeltelijke lockdown’ doe je zo

De ‘gedeeltelijke lockdown’ die gisteren is aangekondigd gaat vanaf vanavond 22:00 in. En ik mag hopen dat jij je hier ook aan gaat houden, zodat we met een beetje geluk kerst kunnen vieren met onze familie en een biertje kunnen drinken bij onze favoriete horecazaak. Dus geen huisfeestje, you hear me!

Voor stelletjes is het same old, same old en is de gedeeltelijke lockdown eigenijk een vrijbrief om onbeperkt van bil te gaan. Maar hoe zit het met de singles onder ons? Waar kunnen zij ergens wat spanning vandaan halen?

Halleluja voor de uitvinding van het internet! Want wat als je afgelopen weken iemand leuks hebt ontmoet, een date voor komend weekend had gepland, maar deze door de verscherpte maatregelen niet door kan gaan? No more excuses, want ook tijdens de gedeeltelijke lockdown kun je prima op date, ook zonder fysiek bij elkaar te zijn. Want ja, #flattenthecurve. Wij vertellen je hoe!

Online koken

Samen uit eten op een eerste date, classic! Maar met het sluiten van de horeca gaat dat helaas niet lukken. Dus wat doe dan? Dan steek je zelf je handen maar uit de mouwen en ga je zelf – samen met je date – de keukenprins(es) uithangen. Op afstand natuurlijk.

Gelukkig weten we door de eerste lockdown dat er tal van manieren zijn om online live met elkaar verbonden te zijn. Kies samen een gerecht, haal een fles wijn (wel voor 20:00) en dek je tafel mooi in. Zo heb je al snel door wat voor vlees (of vis, of vega) je in de kuip hebt én ben je niet afhankelijk van iemand anders kookkunst. Ben je niet helemaal zeker hoe je date is gegaan? Dan kun je altijd nog een helderziende om raad vragen. 

Gedeeltelijke lockdown-4
Credits: Jonathan Borba

Social Netflixing

Een film of serie kijken tijdens een date is natuurlijk altijd goed. Zelfs wanneer je elkaar niet zoveel te vertellen hebt kun je een Netflix-date tot een goed einde brengen. Maar nu de gedeeltelijke lockdown voor de deur staat, doe je er goed aan om niet in elkaars broek te zitten tijdens een Netflix & Chill-sessie. Waar je normaal samen op de bank of in bed ligt, lig je nu met een beetje pech kilometers uit elkaar. Hoe het hoort. Social distancing enzo.

Maar dat wil niet zeggen dat samen een film of serie kijken niet tot de mogelijkheden behoort. Kies samen een leuke film of serie uit en kijk deze via Netflix Party. Echte actie zul je niet krijgen, maar wat niet is kan nog komen. Het zaadje is in ieder geval geplant. Bij wijze van spreken natuurlijk.

gedeeltelijke lockdown-3
Credits: Marvin Meyer

Game on

Samen een spelletje doen is misschien wel het makkelijkste wat je kunt doen als je in de gedeeltelijke lockdown zit. Of het nu een spelletje op de Playstation is, een ouderwets potje kaarten of  een potje schaken, spelletjes tijdens een date zijn al-tijd een goed idee.

gedeeltelijke lockdown-1
Credits: Andre Hunter