Studenten gaan wild op David Attenborough rave party’s

Wie Sir David Attenborough niet kent, heeft waarschijnlijk nog nooit een joint gerookt. Bij het roken van een dikke toeter hoort natuurlijk de rete populaire natuurfilms Planet Earth en Bleu Planet waarbij mijnheer Attenborough zijn kennis laat horen op de achtergrond. Met zijn karakteristieke Britisch accent weet hij vele kijkers bij het scherm te binden en te inspireren over de natuur. Hij is nu zelfs zo populair geworden bij de studenten, dat er gewoon hele rave party’s worden opgezet met hem als thema.

David Attenborough’s Jungle Boogie

De naturalist is een onwaarschijnlijk part-icoon geworden voor honderden studenten op het hele, Britse Eiland. Feestgangers zijn een themafeest begonnen waar afleveringen van Planeth Earth en Blue Planet worden gestreamed op schermen achter de DJ. Dit idee is volgens de organisatoren van het evenement ontstaan doordat er veel studenten waren die de hitreeks van BBC de hemel in prezen. Schijnbaar heeft zijn stem zo’n grote aantrekkingskracht dat de populariteit maar blijft stijgen. En waarom zouden ze er dan geen fijn feestje van maken?

De nachten van het themafeest spelen een mix van funk, soul, disco en house, terwijl de zachtaardige stem van Sir David Attenborough willekeurig over de deuntjes speelt. Je zult dus veel meer horen dan alleen de geluiden van het regenwoud.

Maar dat is nog niet alles: er worden zelfs maskers uitgedeeld van David Attenborough. Locaties zijn omgetoverd tot een geheel oerwoud, terwijl clubgangers in de rij stsaan om selfies te nemen met een levensgrote kartonnen uitsparing van de  91-jarige legende.

Denk je: zo’n feestje wil ik ook wel meemaken? Boek dan effe een ticket naar London, zullen maar een paar tientjes zijn, en ga los op David Attenborough’s Jungle Boogie op 20 april. Als je er heen gaat, steun je met jouw uitgave aan biertjes ook nog eens het “Word Land Trust”. Doen ze toch weer goed hè.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *