Dit zijn de allerdikste feestjes tijdens ADE 2019

ADE 2019

Het is bijna zover! Over een week barst ADE 2019 los en verandert onze hoofdstad in één groot dance event. Hoog tijd om je vrienden op te trommelen en een hele week lang uit je aardlekschakelaar te gaan. Maar hoe ga je een keus maken waar je dat precies gaat doen met meer dan 1000 feestjes? Van technopakhuizen, tot raves onder de treinrails, wij hebben de allerdikste feestjes van ADE 2019 per dag voor je op een rijtje gezet.

Woensdag 16 oktober

DGTL Presents: Richie Hawtin CLOSE & Modeselektor LIVE

Op 16 oktober trapt DGTL Amsterdam Dance Event af met drie live shows op dezelfde avond. Richie Hawtin zal samen met Modeslektor en SOPHIE de NDSM loods overnemen. Met het Berlijnse duo wordt het weer ouderwets knallen nu de subtiele Moderat-jaren voorbij zijn. SOPHIE type artiest die je lekker laat voelen met een pakkend popnummer en je vervolgens op je bek slaat met een beukplaat. Een hele mooie om ADE 2019 mee te starten!

ADE Live: I <3 Techno Special

ADE Live is traditioneel op woensdag en donderdag heeft weer allerlei verschillende live elektronica acts op het programma, met als hoogtepunt De Jeugd van Tegenwoordig die een techno concert gaan geven.

Credits: Marcel van Leeuwen | Flickr

Donderdag 17 oktober

ZeeZout ADE Warehouse

Niet meer de Undercurrent naast de NDSM werf, maar wel hetzelfde recept waar voor je altijd naar ZeeZout komt. Een smaakvolle line-up met alleen maar DJ’s die er op dit moment toe doen zullen de creatieve stadsoase Lofi laten schudden.

Audio Obscura x Motor City Drum Ensemble at Lil’ Central Station

Hoe ze het doen weet niemand, maar Audio Obscura heeft het weer voor elkaar gekregen om een festival bij het Centraal Station te organiseren. Een natte droom van iedere raver. Waar vorig jaar Joris Voor en Maceo Plex van de partij waren, zijn dit jaar Motor City Drum Ensemble en Young Marco aan de beurt.

Vrijdag 18 oktober

Het weekend in De School

Van vrijdag 18 tot maandag 21 oktober jaagt de School er een line-up doorheen waar je spontaan van begint te watertanden. Een kleine greep uit de namen: upsammy, rRoxymore, LYZZA en Woody’92 staan voor de vraag op het programma.

Kaarten voor het feestje zijn online uitverkocht, maar aan de deur zijn nog nog kaartjes te koop.

Awakenings x Afterlife

Een ADE zonder een Awakenings-feestje mee te pakken kun je eigenlijk geen ADE noemen. Op vrijdag 18 oktober zal Tale of Us voor de eerste keer Afterlife hosten in de Gashouder. Het Italiaanse duo zal hun unieke ‘transportive techno’ ten gehoren gaan brengen met een zorgvuldig samengestelde selectie van artiesten.

Zaterdag 19 oktober

Audio Obscura x Tale Of Us at The Loft

Ja hoor, Tale of Us gaat gewoon lekker door. Dit keer in de Loft van de A’DAM toren. Zet maar een hele dikke cirkel in je agenda, want dit is een feestje waar altijd lang over nagepraat gaat worden.Afgelopen jaren waren het grote namen als Dixon, Adriatique, Job Jobse en Solomun die met uitzicht op het IJ de zon naar boven draaide.

Draaimolen x 10 years of Smoke Machine

Afgelopen zomer vond Draaimolen nog plaats tussen de bomen in Tilburg, dit jaar in het Veronicaschip in Amsterdam. Tijdens ADE 2019 slaat Draaimolen de handen ineen met Smoke Machine, een muziekplatform uit Taiwan dat de wereld rondtoert voor hun tienjarig bestaan. Een hele sicke combi!

Zondag 20 oktober

ADE Hangover

Dit is de perfecte plek om je ADE-week te eindigen. De NDSM-werf wordt omgetoverd tot een oase van ontspannen. Denk aan hottubs, sauna’s en lekkere sapjes om jezelf er weer enigszins bovenop te helpen. De entree is ook nog eens gratis!

Elrow goes ADE

Voor het vijfde opeenvolgend jaar keert elrow terug naar ADE voor een avontuur met een hoog confetti-gehalte. In de Kromhouthal blaast de elrow-familie je nieuw leven in, want dat zul je nodig hebben op de zondag.