Dit zijn de beste festivals van Nederland

Tegenwoordig kun je niet meer echt spreken van een ‘festivalseizoen’. Of het nu één, twee, drie, vier of zelfs vijf dagen festivalgeweld is, je kunt het heel het jaar door vinden in Nederland. Wij hebben de beste festivals voor je op een rijtje gezet, zodat jij geen last krijgt van derdegraads FOMO dit jaar.

Dit zijn de beste festivals in Nederland

Soenda

Dit Utrechtse festival met een sterke focus op kei harde techno wordt niet één keer, maar twee keer per jaar gegeven. De eerste volgende editie is op 23 februari. Kan je er die datum niet bij zijn? Dan is er nog een herkansing op 18 mei.

Lente Kabinet

Vanaf vorig jaar heeft het festival een tweede dag er achteraan geplakt. Nog meer house, techno en andere elektronische muziek. Dit jaar op 25 en 26 mei in Amsterdam. Kom maar door!

DGTL

Inmiddels wordt DGTL niet alleen in Amsterdam gehouden, maar ook in Santiago, Barcelona en Madrid. Dit jaar is DGTL van 19 t/m 21 april te vinden in de stad waar het allemaal is begonnen. Een heerlijke mix tussen mainstream en underground dance.

The Crave

Op dit festival in Den Haag kan je djensen op kneiter harde elektronische muziek. Op 1 juni is The Crave weer te bezoeken in het Zuiderpark met artiesten als Antal, B12 en Gesloten Cirkel.

Drift

Voor het eerst kan je op Drift een weekend losgaan. Het begon ooit allemaal als een klein feestje in het oude Doornroosje, maar is nu uitgegroeid tot een groot festival met house, techno en andere elektronische geluiden. Op 8 en 9 juni te vinden op het industrie-terrein de Vasim met onder andere Ben UFO en De Sluwe Vos.

Pinkpop

Dit jaar zal de vijftigste verjaardag van Pinkpop worden gevierd van 8 t/m 9 juni in Landgraaf. Het is toch wel het oudste en bekendste popfestival van Nederland, en daarom terug te vinden in deze lijst. Tijdens dit jubileum jaar kan je onder andere genieten van Fleetwood Mac, Mumford & Sons en Krezip.

Awakenings

Als je van techno houdt, moet je een keer op Awakenings zijn geweest. Uit alle hoeken van de wereld komen technoliefhebbers naar Spaarnwoude op 30 juni en 1 juli. Stil staan is zeker geen optie met artiesten als Adam Beyer, Rødhåd en Jeff Mills.

We Are Electric

Voor iedereen met een elektrische soul is We Are Electric in de Velder Woods zeker geschikt. Met een locatie in de bossen komt het spacen in ieder geval goed. Van 5 t/m 7 juli met onder andere Disclosure, Charlotte de Witte en Netsky. We Are Electric behoort zeker tot een van de beste festivals in Nederland.

Down The Rabbit Hole

Dit festival is binnen een aantal jaar uitgegroeid tot een populair festival. Inclusief een diverse line-up en een programma tot in de late uurtjes. Down The Rabbit Hole vindt dit jaar plaats van 5 t/m 7 juli in Beuningen.

WOO HAH!

Wat allemaal ooit begon als een hiphopfestival op de Spoorzone in Tilburg, is inmiddels uitgegroeid tot een groot festival op het evenemententerrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Dit jaar van 13 t/m 15 juli met grote namen als A$AP Rocky, J. Cole en Joey Bada$$. Skuurt! 

Wildeburg

After de after komt de after. Kan een festival voor jou niet lang genoeg doorgaan? Dan is Wildeburg zeker geschikt. Zestig uur non-stop dj’s en livebands. Dit jaar van 13 tot en met 15 juli in Kraggenburg.

Welcome to the Future

Dit festival vindt op 20 juli plaats in Amsterdam. Welcome to the Future biedt de toekomst van de techno een podium met onder andere Benny Rodrigues, De Sluwe Vos en Dax J. All.

Milkshake

Een dance-festival dat is ontwikkeld met de gedachte ‘niets moet, alles mag’. Dit is dan ook zeker terug te vinden op Milkshake waar maar al te graag de seksuele diversiteit wordt gevierd. Een hoop bezoekers trekken dan ook letterlijk alles uit de kast om rond te lopen als een bijzondere verschijning. Dit jaar op 29 en 30 juli in Amsterdam.

Dekmantel Festival

Niet één dag, geen twee dagen, ook geen drie dagen. Vier dagen? Nee, doe er maar vijf! Dekmantel Festival vindt in het Amsterdamse Bos plaats van 31 juli t/m 4 augustus. Geen overvloed aan hits, maar juist artiesten die risico’s nemen. Daarmee is het een vooruitstrevend elektronisch muziekfestival.

 Appelsap

Dit oudste hiphopfestival van Nederland brengt je naast hiphop ook grime, R&B en elektronische muziek. In 2000 ooit begonnen als een gratis zomerjam, nu 19 jaar later nog steeds flink aan het groeien. Dit jaar op 11 augustus in Amsterdam.

Lowlands

Vorig jaar vond de 25e editie van Lowlands plaats. Deze parel van Nederlandse festivals kan zeker niet ontbreken in dit rijtje. Van 17 t/m 19 augustus vindt de volgende editie plaats in Biddinghuizen. Een gevarieerde line-up met artiesten als Paul Kalkbrenner, FKJ, A$AP Rocky en The Prodigy.

Into the Woods

Vorig jaar nog in de stromende regen, maar niets houdt Into the Woods tegen. Dit jaar vindt het dancefestival van 30 augustus t/m 2 september plaats in Amersfoort. Zoals ieder jaar weer met een goede dosis een humor en kabouters.

Draaimolen

Dit jaar alweer de zesde editie van Draaimolen Festival op 15 en 16 september. Met het MOB Complex in Tilburg als nieuwe locatie zal je in dit bos zeker lekker gaan op techno. Eenmaal in bed zal de draaimolen dan ook zeker nog even een paar rondjes draaien.

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event vindt sinds 1995 jaarlijks in Amsterdam plaats en duurt vijf dagen. ADE is al jaren de leider wat betreft evenementen voor elektronische geluiden. Met meer dan 2500 artiesten in 140 van de beste uitgaansgelegenheden van Amsterdam kan je de komende editie van 17 t/m 21 oktober zeker niet missen. Zeker een van de heerlijkste festivals in Nederland.

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *