Dit zijn de duurste champagnes ter wereld

Duurste champagnes-4

Wanneer we wat te vieren hebben trekken we graag een fles champagne open. Geslaagd, champagne. Oud en nieuw, champagne. Nieuwe match op Tinder, champagne. Over het algemeen liggen er drie druiven aan de basis van de bruisende wijn, dat van oudsher  al geassocieerd wordt met rijkdom, overwinning en puur genot: de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier.

Het is dus geen verassing dat de prijzen voor een goede champagnefles flink kunnen oplopen, helemaal omdat de beschikbaarheid van sommige champagnes erg beperkt is. Nu is het hoge segment champagne niet voor iedereen weggelegd, maar is het wel leuk om effe de drie duurste champies onder de loep te nemen.

Dom Pérignon Rose Gold (Mathusalem, 6 Liter) 1996

Er zijn slechts 35 van de champagne gemaakt, dus het is logisch dat je je portemonnee flink open moet trekken om er een te bemachtigen. Dom Pérignon is een zogeheten Cuvée de prestige, wat erop neerkomt dat het de beste champagne is binnen een champagnehuis, in dit geval Moët & Chandon. Op de neus heeft deze vintage rosé aroma’s van mout aangevuld met rokerige, veenachtige accenten. Prijskaartje: $49,000,-, maar daar krijg je wel 6 liter van dit voortreffelijk goedje voor.

Duurste champagnes

Dom Pérignon Rosé by David Lynch (Jeroboam, 3 Liter) 1998

Deze Dom Pérignon is met $11,179,-  een stuk minder duur, maar alsnog een rib uit je lijf aangezien deze (maar) 3 liter bevat. Deze Rosé werd speciaal ontworpen door de bekende filmregisseur David Lynch en zijn er maar tien van gemaakt. In deze champagne vind je aroma’s van bloemen, sinaasappelschil en gedroogde vruchten.

Duurste champagnes-2

Armand de Brignac Brut Gold (Ace of Spades) 3L

Ja hoor, dit is er weer eentje. Deze champagne is een Cuvéé de prestige van champagnehuis Cattier en kent een perfecte mix van de drie champagnedruiven Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Deze mousserende wijn is levendig en zit vol met ‘subtiele brioche-accenten’ die een romig mondgevoel geven en zijdeachtige afdronk, aldus experts. Een drie literfles kost je een slordige $2,239,-

Duurste champagnes
Credits: Armand de Brignac

 

 

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *