De polderdel: dé nieuwe hit op het gebied van snacks

De hype rondom de crompouce en de worstebol is net een beetje gaan liggen, maar er staat alweer een nieuwe snackvariant voor de deur: de polderdel. De snack is bedacht bij Greg’s Snacks in het dorp De Kwakel en is een regelrechte internethit, maar wat is het eigenlijk?

De polderdel

De polderdel bestaat om te beginnen uit een lekkere frikandel. Deze wordt opengesneden zoals bij een frikandel speciaal gebeurt. Maar in plaats van mayonaise, curry en uitjes, worden hier over de gehele lengte kaasstengels gelegd. Hier gaat vervolgens joppiesaus overheen en tot slot wordt deze besprenkeld met wat uitjes.

Het bijzondere aan deze snack is niet alleen de fantastische smaak, maar het is bedacht door een groepje mensen met een beperking. De lokale had het volste vertrouwen in deze nieuw bedachte snack en vliegen inmiddels als warme broodjes over de toonbank. En wanneer er in snackland iets nieuws rondgaat, is @snackspert er natuurlijk als de kippen bij om deze snack aan de tand te voelen. Check hieronder zijn video over de polderdel.

@snackspert

We hebben een nieuwe knaller hoor: de Polderdel van Greg’s Snacks in De Kwakel (dorp bij Uithoorn). Een frikandel, met daarop een aantal kaastengels, uitjes en joppiesaus. Je denkt vast, dit kan nooit lekker zijn, maar ik was ongekend en aangenaam verrast. Wat een heerlijke combinatie van smaken. Het smeuïge van de gesmolten kaas uit de oude kaastengel, over de frikandel heen, wat uitstekend samen gaat met joppiesaus. Had ik oprecht niet verwacht, joppiesaus en smeltend kaas. Ik vind het daarnaast ook ontzettend leuk om te zien dat er geëxperimenteerd wordt met frikandellen, want waar de kroket al verschillende variaties en smaken heeft, heeft de frikandel dat niet. Daar komt nu verandering in, want ik vind deze polderdel een blijvertje. Een perfect blijvertje. Geen grap, echt waar. Op naar De Kwakel. ⭐⭐⭐⭐⭐ ——————————— 📍: Greg’s Snacks, De Kwakel 💰: 3,75 euro #snackspert #frikandel #polderdel #frituur #gefrituurd #snackbar #cafetaria #delletje #kaastengel #joppiesaus #dekwakel

♬ origineel geluid – snackspert