De tien karigste studentenmaaltijden

Taste
// 20 januari 2019

Als student zijnde heb je het maar zwaar. Maximaal lenen bij Ome Duo, maar toch elke maand de eindjes aan elkaar moeten knopen. Tsja, dan moet er ergens op bespaard worden. Minder geld uitgeven aan uitgaan wil je natuurlijk niet, anders komt het fear of missing out effect opdagen. Dus dan maar op de gerechten die je in elkaar flanst!

De karigste studentenmaaltijden

Maar hoe kan je nou het beste besparen op je eten? Natuurlijk met de meest karige gerechten neer te zetten. Hoe je dat doet, hebben we hier even voor je uitgeprobeerd en neergezet. Bon Apetit!

Ontbijt

Oploskoffie

Begin de dag met een cafeïne drankje. Je bent die slappe koffie uit de automaat van de Uni al gewend, dus waarom zou je dit ook niet thuis neerzetten? Een kop lekkere oploskoffie doet een mens goed. Als je je ogen en neus dicht knijpt, lijkt het net of je bakkie pleur zo uit de plaatselijke coffee joint komt met echte Illy koffiebonen. Bijna dan.

Wil je het nog beter doen? Kijk dan eens op 9292 onder kopje wijzigingen. Daar kan je zien welke treinen vertraging op hebben opgelopen. Vaak worden hier gratis koffie’s uitgedeeld. Pak je kans om dat lekkere kopje cafeïne naar binnen te hakken.

Havermout

Wie deze tjak heeft uitgevonden is een held. Beetje havermout, beetje melk en een kind kan de was doen. Als je nog wat geld over hebt, kan je er van die harde krenten doorheen doen om er toch nog wat smaak aan dat bakkie braaksel toe te voegen. Smullen!

Franse kwark met pindakaas

Let wel op: je gebruikt hier wel C-merk kwark en pindakaas. Calvé pindakaas is hier dus not done. Pas wanneer je moet bukken in de supermarkt en de verpakking er dodelijk saai uitziet, dan weet je dat je goed zit. En je kan deze twee ingrediënten natuurlijk ook los van elkaar eten. Kwark is goed voor de muscles en pindakaas uit de pot lepelen is ook nog eens facking lekker om als tussendoortje te pakken. Heerlijke gerechten.

Lunch

Euroshopper brood

Ik snap dat je jouw laatste centjes gunt aan de bakker om de hoek, die elke ochtend vroeg opstaat om dat heerlijke brood voor je te bakken. Maar overweeg eens brood van de Euroshopper. Ja, het is niet zo vers als bij de bakker omdat dit brood minsten vier maanden goed blijft door de fantastische E-nummers. Maar met een kwakkie boter er bovenop, proef je niks van die droge kuch.

Wentelteefjes

Deze teven zijn fan-tas-tisch! Eitje, melk, Euroshopper brood er lekker in soppen en gaan. Kook dit in de margarine van je huisgenoot en je hebt een heus feestmaaltijd op tafel staan.

Avondeten

Pasta met ketchup

Ik denk dat elke student dit wel eens heeft geprobeerd, dus jij moet dit ook doen.Wat wil je nog meer in het leven? Effe wat pasta koken, beetje ketchup er bovenop en Et Voíla: your homemade pasta. Die Italianen zullen jaloers staan te kijken hoe jij die smeuïge, smakeloze pasta achter je kiezen duwt.

Yumyum

Als iets heerlijk is, dan zijn het wel de Yumyum noodles. Wanneer je het gekookte water over de harde, nog bij elkaar geplakte noodles gooit, ontstaat er een damp van oase. Yumyum kan in principe op elk moment van de dag. Wat zullen jouw huisgenoten jaloers zijn op het culinaire hoogstandje wat jij zojuist op tafel hebt gezet! Onze tip is om dit drie keer per dag vol te houden, zodat de geur van specerijen je poriën uitkomt.

Rijst met bruine bonen in tomatensaus

Dit hoogstandje moet je gewoon proberen! Volgens het blik hoort het bij de schijf van vijf en is het spotgoedkoop. Koop meteen een kilo-zak rijst, dan kan je die altijd weer gebruiken om je andere gerechten wat op te leuken. De bonen zorgen voor de smaak, maar let wel op: de wc moet de hele avond vrij zijn.

Tussendoortje

Rijstwafels

Goed voor de gains, gezond èn goedkoop. Zo’n droge cracker tussendoor doet je goed, zodat je er weer even tegenaan kan. Een heel pak in je mik mag, want zoiets vult natuurlijk voor geen meter. Als je toch er iets op wilt doen, ga dan voor Smac. Niet het eigenlijke merk natuurlijk, maar voor twee ekkies heb je al een blikje lunchworst waar je drie dagen van kan rondkomen.

Blikje tomatenpuree

Een lepel erbij en je hebt de ultieme snack te pakken. Zo’n blikje kost misschien dertig cent, maar zitten wel genoeg groentjes voor de héle dag in. Daarnaast is het ontzettend handig om mee te nemen in je rugzak. Ik zeg een win-win situatie!

LET OP: BOVENSTAANDE AFBEELDINGEN KOMEN VAN STOCK PHOTO SITES. HET IS DUS NIET ERG DAT JOUW MAALTIJD ER WAT ANDERS UITZIET;)

Categories
Taste