Defqon.1 Weekend Festival kijkt terug op succesvolle editie met recordaantal bezoekers

Defqon.1 Weekend Festival-1

Het grootste dancefestival van Nederland Defqon.1 Weekend Festival vond afgelopen weekend opnieuw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen en was volledig uitverkocht. Meer dan 500 artiesten van over de hele wereld reisden af naar de Holy Grounds van het festival, om een recordaantal van ruim 250.000 bezoekers, uit 110 landen, vier dagen te voorzien van de beste shows. Al sinds 2001 staat Q-dance, de organisatie achter Defqon.1 aan het voorfront van de industrie en ook na 22 jaar blijven zij grenzen in de industrie verleggen.

Verspreid over 11 stages op het festival, 3 podia op de camping en het nieuwe Defqon.1 Theatre verzekerden artiesten waaronder Sub Zero Project, Rebelion, Sefa, The Prophet, Headhunterz, Angerfist, Phuture Noize, Miss K8 en Outsiders dat de festivalgangers het hele weekend voorzien werden van de beste muziek uit de scene.

Defqon.1 Weekend Festival

Fans die niets van het muzikale spektakel wilden missen, arriveerden donderdag voor de eerste dag van het vierdaagse festival. Het festival weekend was wederom gevuld met creatieve activaties en concepten, dit jaar rondom het thema ‘Path of the Warrior’. Op zaterdagochtend kwamen bijna tienduizend bezoekers samen om gezamenlijk een workout te doen tijdens de Warrior Workout. Traditiegetrouw vond tijdens POWER HOUR het ‘left to right’-moment plaats op de mainstage, waarbij dit jaar een recordaantal van 65.000 festivalgangers van links naar rechts werd gedirigeerd.

Met andere hoogtepunten waaronder het nieuwe Defqon.1 Theatre en de iconische afsluiter van het festival tijdens The Closing Ceremony kwamen bezoekers niets te kort op gebied van entertainment.

Onvergetelijke editie

Sander Bijlstra, Managing Director van Q-dance: “We kijken terug op een ongekende editie. Ondanks dat we Defqon.1 al 20 jaar organiseren, blijft het ontzettend bijzonder om met zo veel liefhebbers samen te komen. De sfeer onder het publiek was uitzonderlijk goed. Onze dank gaat uit naar iedereen die voor en achter de schermen keihard heeft gewerkt om er ook dit jaar weer een onvergetelijke editie van te maken.”

Tijdens de befaamde Closing Ceremony van Defqon.1 op zondag werd de ongekende saamhorigheid van de fans van de hardere stijlen nog maar eens extra onderstreept. De inmiddels legendarische eindshow stond bol van fenomenale laser shows en indrukwekkende pyro effects. Begeleid door het nummer ‘Warriors’ van League of Legends, 2WEI en Edda Hayes bereikte Defqon.1 2023 op zondagavond een extatische climax.