DGTL maakt timetable bekend

DGTL trapt steevast op spraakmakende wijst het festivalseizoen af en weten jaarlijks eigenhandig de grenzen te verleggen waarlangs de hele festivalwereld opereert. De 2020-editie is niet anders en vindt 11 en 12 april plaats op de NDSM-werf in Amsterdam, met 64 acts, verspreid over zeven podia.

DGTL 2020

Het festival staat bekend om een programmering die internationale en lokale headliners combineert en daar smaakvol lokaal talent doorheen programmeert. Dit is verder uitgekristalliseerd voor de 2020 editie, waardoor het festival zichzelf inhoudelijk verbreedt en verdiept. De zeven podia hebben stuk voor stuk een eigen gezicht. De Modular en AMP stages creëren de echte festivalvibe voor de massa. Fijnproevers vinden hun weg richting onder meer technostage Generator of de meer op de underground gerichte Filter. Een steeds prominenter deel van het programma is weggelegd voor live performances op het grote LIVE podium. Dit jaar zijn dit er meer dan ooit, waaronder Worakls, Jan Blomqvist & band, Elder Island, Agoria en Meetsysteem. De Filter stage is dit jaar het terrein van het echte muzikale avontuur, met onder meer Afrodeutsche en Shanti Celeste b2b Ryan Elliott.

Andere verwachte hoogtepunten zijn The Howling dat op DGTL een nieuw album presenteert, de wereldprimeur Âme b2b Marcel Dettmann, The Black Madonna b2b HAAi en de live-set van DJ Of The Year 2019 Octo Octa. Bezoekers van DGTL kunnen verder baanbrekende sets en optredens verwachten van onder meer Sven Väth, Acid Pauli, Adriatique, Nina Kraviz, Bonobo (DJ), Honey Dijon, kas:st (live), LSD, Oscar Mulero, KI/KI, Mind Against, Paul Kalkbrenner, Recondite (live), Job Jobse, ROD en Theo Parrish.

Kunst

Uiteraard ontbreken de spraakmakende kunstinstallaties niet die ieder jaar weer een onmiskenbare bijdrage leveren aan de sfeer en uitstraling van DGTL. DGTL heeft zich al sinds de eerste editie begin 2013 gepositioneerd als uniek en onderscheidend festival. Met als belangrijkste pijlers muziek, kunst en duurzaamheid, hebben de DGTL events wereldwijd een eigen plek ingenomen in het festivallandschap. DGTL Amsterdam blijft de bakermat en de 2020 editie streeft ernaar het eerste volledig circulaire festival ter wereld te zijn.

Timetable DGTL

DGTL-1