Dit is hoe je je relatie nieuw leven inblaast

Relatie-2

In elke relatie die wat langer duurt, kunnen er momenten zijn waarin de passie wat lijkt te vervagen. De sleur sluipt dan de relatie in. Is dit iets waar jij nu mee bezig bent? Geen paniek, er zijn genoeg manieren om hieraan te werken en je relatie weer nieuw leven in te blazen. Met een beetje creativiteit en openheid kunnen jij en je partner de vonk weer terugbrengen en de relatie weer spannend maken. In dit artikel geven we je een aantal tips!

Breng de romantiek terug

Een van de eerste stappen om je relatie nieuw leven in te blazen, is door de romantiek terug te brengen in jullie leven. Neem de tijd om kleine gebaren van liefde te tonen. Denk dan aan het schrijven van lieve briefjes, het plannen van verrassingsuitjes of het bereiden van een romantisch etentje bij kaarslicht. Deze dingen klinken misschien een beetje cliché, maar je partner zal het gegarandeerd leuk vinden om te ontvangen en jij zult het leuk vinden om te geven. Het is het verrassingseffect wat ervoor zorgt dat dit soort gebaren weer een stukje spanning terugbrengen in de relatie.

Zorg voor goede communicatie

Dit heb je vast wel eens eerder gehoord, maar communicatie is echt de sleutel tot een sterke relatie. Als je merkt dat jullie de laatste tijd niet zo goed meer communiceren, dan kan het goed zijn om hieraan te werken. Dat doe je door de tijd te nemen om met elkaar te praten over jullie gevoelens, behoeften en verlangens. Wees hierbij zo open en eerlijk mogelijk tegen elkaar, ook als dat soms wat moeilijk gaat. Juist het uitspreken van de moeilijke dingen is wat zorgt voor verandering.

Zoek naar nieuwe hobby’s

Een andere manier om je relatie nieuw leven in te blazen, is door samen naar een nieuwe gemeenschappelijke hobby te zoeken. Probeer verschillende nieuwe hobby’s uit en kijk of het iets voor jullie is. Eigenlijk maakt het niet eens uit of jullie een leuke hobby vinden of niet. Want terwijl jullie op zoek zijn, beleven jullie al leuke momenten samen en maken jullie nieuwe herinneringen. Om die momenten en herinneringen gaat het uiteindelijk.

Verras elkaar in de slaapkamer

Het seksleven is iets waar niet vaak over geschreven wordt, maar wel iets wat belangrijk is om te bespreken. Een spannend seksleven is namelijk essentieel voor het behoud van een leuke relatie. Je hebt vast wel gemerkt dat de seks na een tijdje steeds hetzelfde is. Dat kun je voorkomen door eens in de zoveel tijd iets te proberen waar je eerst niet aan moest denken.

Veel mensen vinden het idee van een sekspop of dildo’s in eerste instantie bijvoorbeeld een beetje vreemd. Door juist dit soort dingen uit te proberen, houd je het spannend tussen de lakens. En zelfs als blijkt dat zo’n pop of dildos niets voor jullie is, dan hebben jullie het in ieder geval geprobeerd en gezorgd voor wat variatie. Misschien hebben jullie daardoor wel weer meer zin om het de volgende keer beter te doen!

Relatie-1