Dit is waarom je zo geil bent wanneer je een kater hebt

Seks, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Helemaal niet als je de avond ervoor flink uit de fles hebt lopen sloeberen. Je zou zeggen dat je dan helemaal geen zin hebt in een potje coïtus, maar het tegendeel is waar. Wanneer je met je krokante kop in bed ligt en degene die naast je ligt kijkt je alleen al aan, dan duiken we er het liefst direct bovenop. Maar hoe komt dat nou precies? Wij leggen het je haarfijn uit!

Waarom ben je zo geil wanneer je een kater hebt?

Je zit nog in een roes

De eerste en meest voor de hand liggende reden, is dat je nog in een roes zit. Je denkt de hele wereld aan te kunnen en bent in deze toestand gevoeliger voor seksuele prikkels. Ook denk je minder na over eventuele consequenties en leef je in het moment zelf. Dit maakt seks met een kater alleen maar beter.

Seks is top of mind

Wakker worden met een kater en het geluk dat er iemand langs je ligt is natuurlijk top. Of het nou je vriend(in) is, scharrel, of iemand is die je gisteravond hebt ontmoet; hij/zij ligt er. Dus waarom zou je niet lekker van elkaar genieten? Je hebt met je brakke gezicht toch geen energie om andere activiteiten te ondernemen. Zo kun je je volledig concentreren op een hete sessie in bed.

Seks verlicht de kater

Wanneer jouw hoofd zwaarder weegt dan Peter Beense na een weekje all-inclusive Turkije, is seks het perfecte middel om de pijn te verlichten. Wanneer je seks hebt vergeet je als het ware de hoofdpijn en werkt beter als paracetamol.

Afmaken wat de avond ervoor niet lukte

Seks na een avondje tot het gaatje zijn gegaan verloopt zelden soepel en valt in de meeste gevallen vies tegen. Na wat drankjes wil de penis weleens weigeren om te steigeren, maar dat is niet erg. Jij bent de volgende ochtend klaar voor de tweede helft. Hopelijk telt de scheids er veel blessuretijd bij, want jij snakt naar een portie hete seks.

Zelfvertrouwen

We weten allemaal dat alcohol meer zelfvertrouwen geeft en dit is bevorderlijk voor je seksleven. Dus als er de volgende ochtend nog alcohol in je bloed zit pakt dit alleen maar positief uit. Je durft méér tussen de lakens en dit wordt zeer gewaardeerd door je bedpartner.

Doe er je voordeel mee! Ook al heb je een kater waar de honden geen brood van lusten.

Credits: Vadim Sadovski