Dit is waarom mensen vreemdgaan in hun relatie

We durven onze hand in het vuur te steken dat ten minste één iemand binnen je vaste kring weleens vreemd is gegaan. Het is vrijdagavond, jij en je squad hitten the town en voor je het weet word je wakker, ligt er een lege fles wijn en kledingstukken die van jou of mij kunnen zijn. Je kijkt naar links en er ligt iemand naast je. Lekker gedaan gescoord!

Eén probleempje, het is niet je partner. Gebeurde het met voorbedachte raden óf was je zo lazarus en wist je echt niet wat er aan de hand was? Het is sowieso niet de juiste manier om te handelen, toch komt vreemdgaan meer voor dan je denkt.

Dit is waarom mensen vreemdgaan in hun relatie

Uit een onderzoek van Durex blijkt dat ongeveer 1 van de 3 mensen in Nederland weleens vreemdgaat. Wereldwijd is dit overigens 22%, dus wij Nederlanders zijn dus iets ondeugender dan gemiddeld. Maar waarom eten Nederlanders vaak van twee walletjes?

Wij geven je drie redenen waarom mensen vreemd zouden gaan.

Foto: Dainis Graveris

Vreemdgaan heeft iets sexy’s en spannends

Mensen houden ervan om dingen te doen die niet mogen. Je krijgt er een soort high van, zonder ook maar iets te roken. Het gevoel om iets verkeerds te doen brengt iets naar boven bij ons. Ondanks het feit dat hij/zij door de grond kan zakken wanneer je betrapt bent. Alleen als ze er mee wegkomen zal het vreemdgangers een ‘Cheat High’ blijven geven.

Proberen bevrediging elders te halen

Vaak gaan mensen vreemd omdat zij iets missen in de relatie. Ze proberen datgene wat zij missen toch te ervaren door vreemd te gaan. Second Love helpt trouwens niet echt om vreemdgaan te voorkomen. Je wilt in je relatie blijven, maar houdt toch nog van een beetje aandacht en genot van een ander. Vreemdgaan geeft hun de kracht om in de relatie te kunnen blijven. Best gek, maar het gebeurd toch.

Willen niet mét iemand anders zijn, maar willen iemand anders zijn

Vaak gaat iemand kijken of het gras groener is aan de overkant. Dit doe je niet per se omdat je niet in de relatie wilt zitten. Je doet dit omdat je wil vluchten van je eigen leven. Het geeft je even het gevoel dat je weg kunt stappen van de persoon die je bent. Het vreemdgaan is dus voor sommige mensen de manier om hun eigen leven te ontvluchten.

Foto: Dainis Graveris