Dit moet je weten als je gaat verhuizen

Verhuizen

Een verhuizing is vaak een belangrijk moment in jouw leven waar veel bij komt kijken. Zo zijn er een aantal zaken waar je op moet letten als je gaat verhuizen, om alles in goede banen te leiden. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de muren, maar ook aan het afsluiten van een schoorsteenvegen verzekering, mocht je een open haard hebben. Met deze vijf tips zie je niets over het hoofd voordat je naar jouw nieuwe droomstekkie verhuist.

5 tips voor als je gaat verhuizen

1. Controleer de staat van de woning

Check voor de verhuizing of de woning in goede staat verkeert of dat er onderhoud nodig is, zoals het schoonmaken van het rookkanaal als de woning een houtkachel of open haard heeft. Geen zin in schoorsteen vegen? Sluit dan een onderhoudsabonnement af, waarbij er jaarlijks een professionele schoorsteenveger langskomt om de boel bij te houden. Zo kun je zorgeloos genieten van jouw nieuwe woning.

2. Verf de muren en plafonds

Een van de eerste dingen die geregeld moeten worden bij een nieuwe woning is het verven van de muren en plafonds. Het is sterk aan te raden om dit te doen voordat je verhuist en zelfs nog voordat de vloer wordt gelegd. Op die manier hoef jij je geen zorgen te maken, omdat er geen verfvlekken op jouw meubels of vloer terechtkomen.

3. Zorg voor een goede vloer

Als de woning is voorzien van een verse laag verf, kun je beginnen met het leggen van de vloer. Ook hierbij is het beter om dit niet pas te doen wanneer je al bent ingetrokken. Anders loop je namelijk de kans dat je alle meubels steeds van kamer naar kamer moeten verplaatsen. Zorg er dus voor dat je op tijd een vloer laat leggen of dit zelf op tijd doet, zodat je kunt intrekken in een woning die helemaal af is.

verhuizen-3

4. Laat het internet op tijd aansluiten

Veel internetproviders hebben een aantal weken wachttijd voordat jouw huidige abonnement kan worden overgezet of voordat het nieuwe internetabonnement in kan gaan op jouw nieuwe adres. Ga hier dus op tijd achteraan. Informeer daarom bij jouw internetprovider hoe lang het duurt voor je op jouw nieuwe adres internet kunt ontvangen, zodat je de verhuizing op tijd door kunt geven.

5. Adreswijziging doorgeven

Geef jouw verhuizen door aan alle instanties waar je mee te maken hebt. Voor de hand liggend zijn natuurlijk jouw energieleverancier en waterleverancier. Maar aan ook jouw bank, zorgverzekering en alle andere instanties die voor jou relevant zijn, moet je het nieuwe adres doorgeven. Zo ontvang je op tijd de post – die voor jou bestemd is – op het juiste adres en ontstaat er geen verwarring bij de instanties.

Verhuizen-1
Credits: Handiwork NYC