Na 22 jaar valt doek voor Extrema Outdoor Nederland

Terwijl de Vlaamse zustereditie van Extrema Outdoor floreert, heeft de organisatie dinsdag een kruis gezet door de Nederlandse editie. Extrema Outdoor Nederland (XONL) zou dit jaar plaatsvinden op 6 en 7 juli en was in 1996 één van de eerste buitenfestivals in Nederland op het gebied van elektronische muziek. In het zuiden zelfs het eerste dancefestival. Toch ging het de laatste jaren, met het veranderende en overvolle festivallandschap, steeds moeizamer en is nu de plug gepulled.

Marcel Mingers

In 2017 werd thuisbasis Aquabest verruild voor Vakantiepark De Bergen in Wanroij. Oprichter Marcel Mingers merkte dat de rek er daar een beetje uit was. “Met de verhuizing wilden we onszelf opnieuw uitvinden, met een nieuwe formule, waarmee we mikten op een nieuwe doelgroep.” Het idee was om er een driedaags festival met camping en een latere sluitingstijd van te maken. Dit werd niet opgepikt door de massa en dan moeten er keuzen gemaakt worden. Hoe triest deze soms ook zijn.

Mingers: “En dat doet pijn. We hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe generatie festivals. Daarnaast hebben we met moederorganisatie Extrema Network nog andere festivals waar we trots op zijn en waar we mee door kunnen. Te beginnen met onze ‘Rising star’ Mandala, volgende week.”

De andere festivals zijn Extrema Outdoor Belgium, dat vorige week nog een stijf uitverkochte editie beleefde én natuurlijk Solar Weekend begin augustus. Daarnaast is Extrema Network ook nog druk om Extrema Outdoor dit jaar in Mexico te laten plaatsvinden. De datum hiervan wordt pas bekend gemaakt als alle autoriteiten akkoord zijn.

Compensatie

Aangeschafte tickets voor Extrema Outdoor Nederland moge kiezen of ze het aankoopbedrag teruggestort willen krijgen óf dat het ticket wordt omgezet in een toegangsbewijs voor We Are Electric Weekender of Mandala. We Are Electric vindt plaats in hetzelfde weekend als de eigenlijke datum van XONL, op 6, 7 en 8 juli.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *