Do’s and dont’s voor het plaatsen van vakantiefoto’s op Instagram

vakantiefoto's-5

Het weer heeft misschien nog een schop onder der reet nodig, maar dat het zomer is is wel duidelijk. Je hoeft je Instagram maar te openen en je wordt bedolven onder vakantiekiekjes van parelwitte stranden, buitenlandse cuisine en tot de verbeelding sprekende bergtoppen. Nederland viert vakantie en dat willen we maar al te graag delen met onze virtuele volgers.

Maar voordat je los gaat met filters en captions waarvan je denkt dat ze hilarisch zijn, hier volgen wat do’s and dont’s voordat je jouw vakantiefoto’s op The Gram mikt.

Dont’s

Festivalstories

De zomer staat natuurlijk bol van festivals en de kans is dan ook groot dat jij op minstens één van die festivals met je bek staat te shinen. En terecht, festivals zijn namelijk helemaal de leven, maar verwacht niet dat wij geïnteresseerd zijn in je wazige Instastories met krakende muziek en achterkanten van hoofden.

Geniet lekker van je biertje, schuif nog een kwartje in je mik, post een foto met je festivalsquad en stop daarna je telefoon weer in een kluis. Laat de stories maar aan de pro’s over;)

vakantiefoto's-3
Credits: Veeterzy

‘Werkplek voor vandaag’

Er zijn weinig woorden waar ik meer de kriebels krijg dan van ‘digital nomads’. Dit zijn mensen die het internet gebruiken om hun werk op afstand uit te kunnen voeren. Top dat het kan natuurlijk, maar een foto op Instagram dat je ergens op een tropisch strand met je laptop, een biertje en een palmboom op de achtergrond aan het werk bent, is natuurlijk onzin.

We weten allemaal dat je niet écht aan het werk bent en het alleen doet voor de likes. Daarnaast weten we ook at het onmogelijk is om iets te lezen op een laptopscherm vol in de zon.

‘Amazing vibes’

Onder vakantiefoto’s dat je aan het barbecuen bent of in het park aan het chillen bent. Wat bedoel je hier precies mee? Mensen gebruiken termen als ‘vibes’ en ‘mood’ alleen als ze niks beters kunnen verzinnen. Kap hier mee en vertel gewoon wat je aan het doen bent.

vakantiefoto's-2
Credits: Toa Heftiba

Instafood game

We zijn niet jaloers op jouw burger op een spierwit tafelkleed ergens op een Grieks eiland, vergezeld met een biertje. Zo’n foto waarvan iedereen weet dat je er 20 minuten aan het schuiven en meten bent geweest om de compositie perfect te krijgen.

Zodra je de burger wilt eten is deze waarschijnlijk al half lauw en het broodje zo zompig als wat. Eeuwig zonde.

Teveel hashtags

Als je likes van louche accounts uit Rusland wilt hebben, ga dan vooral je gang en gooi zoveel mogelijk hashtags onder je vakantiefoto’s: #vakantieleven #bendevanellende #mallorcalaatjehoren #bierbrengtplezier #snelleplanga. Wil je serieus worden genomen, dan gebruik je maar enkele hashtags of helemaal geen natuurlijk.

Do’s

Vliegveld

Het mooie van een vliegveld is dat niemand je raar aankijkt als jij om 07:00 een halve liter bier naar achter hakt. Zorg dat je aangeschoten het vliegtuig instapt met je vrienden en zet je escapades tijdens je vlucht op stories. Dat is goede content!

vakantiefoto's-1
Credits: mnm.all

One pic per day policy

Op vakantie moet je ontspannen en hoort niet te draaien om zoveel mogelijk vakantiefoto’s op Instagram te posten. Een “sorry voor de spam, maar het is hier zo mooi” maakt he-le-maal niks goed. We worden gek van je. Foto’s maken prima, maar kijk deze lekker met vriend(inn)en terug als je weer in het land bent.

Sunsets

Mensen houden van mooie zonsondergangen. Oranje, roze, en gele strepen, we gaan er helemaal lekker op. Maar wacht niet met posten tot het einde vakantie met de woorden “mis dit”. Post die shit meteen!

Toerist uithangen

Populaire toeristische hotspots krioelen niet voor niks van de mensen. Er is iets te zien of te beleven en jij mag daar ook heen. Doe alsjeblieft niet wat iedereen doet en probeer de Toren van Pisa om te duwen op een foto. Verzin iets origineels en wees creatief, je bent immers op een prachtige plek!

vakantiefoto's
Credits: Tim Gouw
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *