Zo houd je je drank koud op een festivalcamping

festivalcamping

Eerder hielpen we je al met een aantal manieren om je drank binnen te smokkelen op een festival. Vandaag hebben we iets anders voor je. Dit weekend start namelijk officieel het festivalseizoen en het lijkt erop dat de temperatuur ruim boven de 20 graden uit gaat komen.

Wanneer je op een festivalcamping staat zit je niet te wachten op een lauw biertje nadat je al twee dagen nauwelijks hebt geslapen op een festivalcamping. Je wilt gewoon een koud pilsje aan je mond zetten en die eindeloze kater weg zuipen. Een vrij lastige opgave met die brandende zon in je nek, een tent als een sauna en nergens een koelkast tot je beschikking. Helaas is er gek genoeg nog steeds geen ‘zelfkoelend’ blik of flesje bier uitgevonden, dus moeten we het doen met huis-, tuin- en keukenmateriaal én de natoer. Met onderstaande (wetenschappelijke) methodes heb jij gewoon koud bier op het slagveld dat een ‘festivalcamping’ heet.

Zo houd je je drank koud op een festivalcamping

De-natte-sok-methode

Hopelijk kan je nog wat schone sokken vinden voor deze tip. Die zwarte sok die je al twee dagen aan hebt gehad en eerst wit was kan je dus ook beter laten liggen. Is namelijk niet heel fris. Ook met een enkelsok gaat het vrij lastig. Stop vervolgens je 500ML blik bier of flesje bier in een natte sok. Hoe kouder het water waar je de sok in dipt, hoe beter deze natte-sok-methode werkt. Vervolgens hang je de sok aan een boom of hoge plek waar het veel wind hangt. Vervolgens heb jij lekker een koude slok dankzij een natte sok.

Papier-bier-methode

Krantenpapier is vaak je redder in nood in levensbedreigende situatie. Het fikt heerlijk als je geen aanmaakblokje hebt en je kan er eventueel nog je laatste shaggie mee draaien. Daarnaast kan je dankzij de papier-hier-methode weer heerlijk koud pils zaufen. Daarvoor wikkel je een flesje of blik bier in een krant. Deze leg je vervolgens in een emmer met water. Zodra je het biertje uit het water haalt zal het vocht in het papier verdampen. Op die manier onttrekt de warmte aan je bier en dus koude drank op de festivalcamping!

Stop-‘m-in-je-gat-methode

Oke, de bedoeling is dat je het biertje in een gat plaatst waar de schaduw aanwezig is. Ook al zijn er dan meerdere opties, is de beste optie toch wel om dat gat te graven. Andere opties kunnen niet bevestigd worden of dit succes heeft. Graaf dus een gat bij je voortent, onder de partytent of onder een boom. Vervolgens stop je dit biertje in het gat en gooi je zand er weer boven. Heb wat geduld en het bier zal koud worden. Om het koelen van je bier te versnellen kan je wat water op de plek gieten.

festivalcamping
Credits: Giphy
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *