Drie redenen om vandaag nog te pakken voor Springfest 2018

Springfest, in Duitsland bekend als Frühlingsfest, is Duitsland’s andere bierfestival. Elk jaar komen er halverwege april tienduizenden bierliefhebbers naar München om dit festival bij te wonen. Of omdat ze in Oktober niet bij Oktoberfest kunnen zijn, of omdat het lenteweer ze ontzettend dorstig maakt. Either way, er worden miljoenen liters bier weggetikt. In principe kunnen we tig redenen verzinnen om naar Springfest af te reizen, maar het festival barst zaterdag 21 april al los, dus hier heb je er drie.

1. Het is authentieker dan Oktoberfest

Springfest heeft alle toffe elementen die we kennen van Oktoberfest. Het is in München, het is een soort Disneyland voor volwassenen, het bier is heerlijk en wordt per liter geserveerd, in de biertenten gaan duizenden bierliefhebbers los, van het eten loopt het water je in de mond en iedereen loopt in een lederhosen of dirndl. Het grote verschil met Oktoberfest is dat Springfest niet wordt overspoeld door buitenlandse toeristen. Hier vind je alleen de locals uit München en echte bierfans. Het resultaat is tienduizenden bezoekers, geen miljoenen, en dat betekent minder wachttijd voor je bier. Winning!

2. Het bier

Nu nemen we je even terug in de tijd. In 1516 verordende Hertog Wilhelm IV dat er alleen hop, gerst en water in bier mochten worden gebruikt bij het brouwen van bier. Later werd hier gist aan toegevoegd. Een totaal van dus maar vier ingrediënten! Geen kunstmatige toevoegingen of andere rotzooi die je kater alleen maar verergeren, alleen hop, gerst water en gist. Op Springfest 2018 schenken ze alleen het puurste en schoonste bier, met een alcoholpercentage van ongeveer 6%. En zoals vermeld, het wordt geschonken in liters. Kost je een tientje, maar je staat voordat je glas leeg is waarschijnlijk wel op tafel. Je hebt de keuze uit Augustiner-bier, Spaten Früllingsfest Hell en Paulander-witbier. Wij gaan denk ik voor Spaten Früllingfest Hell, alleen al door de naam.

3. De Duitsers

Duitsers worden over het algemeen beschouwd als de serieuze, humorloze, hardwerkende Europeanen, wiens gebrek aan liefde voor het leven hen het ideale volk maakt om de economieën van de luiere landen van Europa te steunen. Niet echt de mensen met wie je zou willen feesten toch? Wrong. Duitser zijn fucking lit. Oke, ze hebben door een besnord persoon de geschiedenis niet mee en daarbij vinden mensen de taal niet echt vriendelijk klinken. Als ze tegen je beginnen te schreeuwen klinkt het inderdaad niet nice, maar als een knappe barvrouw “ich liebe dich” in je oor fluistert klinkt het allemaal ineens een stuk aangenamer. Duitsers zijn de gezelligste en meest extraverte mensen die je ooit zult ontmoeten, helemaal als ze bier zuipen. En dat kunnen ze die Duitsers.

Je kan vanaf woensdag 18 april al op de camping terecht. En wanneer je bij het boeken de code ‘MELLOWED’ gebruikt, levert dit je ook nog eens gratis onbeperkt bier en sangria op de camping op. Een no brainer als je het mij vraagt. Prost!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *